El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Neix Vent de Gregal, el col·lectiu de policies locals i guàrdies urbans independentistes
  • CA

Nou actor en la biosfera del republicanisme. L’han batejat com a Col·lectiu Vent de Gregal i agrupa policies locals i guàrdies urbans “compromesos amb el projecte d’una República catalana”. Una plataforma que s’emmiralla en un altre col·lectiu, el Guilleries, que agrupa Mossos independentistes i que ha agafat força volada en els darrers mesos a través dels seus comunicats. De fet, segons ha pogut saber El Món, s’expressarà també de la mateixa manera, amb comunicats de valoració i opinió sobre tot allò que afecti al procés sobiranista i on s’hi vegi implicat el col·lectiu.

 

No és el primer col·lectiu d’aquestes característiques. Prèviament es va crear una sectorial de l’ANC, de Guàrdies Urbans per la Independència que va evolucionar a Guàrdies Urbans per la República. En aquest cas els integrants de la plataforma mantindran l’anonimat. El primer comunicat, al que ha tingut accés aquest diari, amb data de 5 de febrer, Vent de Gregal es defineix com un col·lectiu “integrat” per membres de la policies locals i Guàrdies Urbanes de les poblacions de Catalunya que volen “tenir veu i donar a conèixer” el seu “posicionament vers l’actualitat en el nostre país tan de caire professional com social i polític”. 

 

En aquest document, titllen “d’inconstitucional” la intervenció dels cossos policials espanyols que els dies previs als referèndum del Primer d’Octubre de 2017 van assetjar seus de partits polítics, van realitzar escorcolls i requises a imprentes i van realitzar detencions no fonamentades”. També condemnen la intervenció policial del Primer d’Octubre. Una actuació que per altra banda, entenen que no s’ajustava a la legalitat. 

 

Així mateix, consideren que la policia ha de ser “democràtica i moderna”. En aquest sentit “encoratgen el poble i les institucions catalanes a exigir un model democràtic” basat en “la proximitat al poble, amb una ferma garantia dels drets fonamentals, Civils i Polítics i que preservi la seguretat ciutadana i la convivència”. També reclamen que la funció de la policia ha de ser “enfocada a la protecció dels ciutadans per tal de poder exercir de forma lliure i pacífica aquests drets que actualment en són manllevats”

 

 

“Compromesos amb els valors democràtics, amb la defensa i el lliure exercici dels drets fonamentals, esperonem a les institucions i al poble a construir la República de Catalunya, un país on poder desenvolupar aquest model policial modern, democràtic i al servei de la ciutadania”, conclou el comunicat. 

 

El comunicat
El comunicat de Vent de Gregal | Vent de Gregal

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa