El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La ministra de Justícia assisteix a la festa dels advocats barcelonins, a porta tancada i sense discursos
  • CA

 

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha assistit aquest divendres a la Sessió Solemne de la festa de Sant Raimon de Penyafort, patró de l’advocacia barcelonina. L’acte s’ha celebrat a porta tancada, sense presència de premsa i sense discursos d’autoritats polítiques. És la solució que ha adoptat l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona després que l’any passat, en plena aplicació de l’article 155, el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, abandonessin l’acte durant el discurs del president del Parlament, Roger Torrent, que va fer esment als “presos polítics”. Delgado, de fet, ha estat l’única que hi ha assistit. La consellera de Justícia, Ester Capella, ha excusat la seva presència per motius d’agenda.

 

L’esdeveniment ha estat presidit per la degana de l’ICAB, Maria Eugènia Gay, que en el seu discurs ha reclamat que es faci una proposta de projecte de llei en matèria de violència de gènere. També ha demanat que s’escolti l’advocacia en el procés de formulació de la futura Llei de Mediació i millores per al torn d’ofici. Finalment ha reclamat que es modernitzi el servei públic de la justícia. Durant la sessió s’ha donat la benvinguda als nous col·legiats i s’han lliurat les medalles de l’Icab a la trajectòria personal, professional, col·legial i social a sis advocats, a la Fundació Obra Mercedària i al Grup de Voluntaris del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

 

A l’acte, que ha comptat amb la presència d’unes 300 persones, també hi han assistit l’esmentat Barrientos, president del TSJC; el president de l’Audiència Provincial de Barcelona, Antonio Ramón Recio; el tinent fiscal de la Fiscalia Superior de Catalunya, Pedro Javier Ariche; la jutgessa degana dels jutjats de Barcelona, Mercé Caso; la fiscal en cap de Barcelona, Concepción Talón, o la presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola, Victoria Ortega, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa