El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fundació Franco diu que les dones deuen la igualtat a la dictadura
  • CA

 

El franquisme considera que va ser el seu règim el que va impulsar la igualtat entre homes i dones. És més, la Fundació Franco (FNFF) assegura que “entre les novetats que va introduir el règim del 18 de juliol a la vida quotidiana dels espanyols es troba la supressió de la discriminació laboral de la dona“. Segons aquesta tesi, la legislació de la dictadura ja va deixar establert “el principi de no discriminació per raó de sexe ni estat en la titularitat i exercici pels espanyols dels drets polítics, professionals i laborals“.

 

La FNFF també recorda que el 1966 es va suprimir l’exclusió de les dones de les carreres de jutge, fiscal i magistrat i que es van regular “els drets laborals de les dones treballadores“.

 

La FNFF és una entitat que l’Estat espanyol reconeix com una associació que es dedica a fer una “activitat benèfico-docent i cultural” i és per això que els donatius que rep es beneficien de desgravacions fiscals que van entre el 25% i el 35% de l’import cedit. Unes condicions que, tal i com ells mateixos anuncien, poden arribar fins al 75% de desgravació. Ells mateixos posen un exemple: “Si es donen 150 euros, Hisenda els finançarà 112,5 euros, i el seu cost real serà de només 37,5 euros”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa