El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La brega entre Mossos unionistes i independentistes pressiona Afers Interns
  • CA

 

 

La tensió política interna als Mossos continua. Més enllà del conflicte laboral amb la cúpula del departament, la brega entre mossos independentistes i unionistes va agafan volada administrativa. Així es pot interpretar el paper que li ha tocat a la poderosa Divisió d’Afers Interns del cos, la policia de la policia amb un poder gairebé omnímode dins els efectius i que dirigeix sota pressió l’intendent Jaume García. De fet, aquesta divisió que depèn de la Direcció General i que comanda li ha tocat el rebre  perquè ha de posar ordre dins la batussa entre les associacions, representacions i sindicats espanyolistes i republicans. 

 

 

La comissió d’Interior del Parlament del passat 30 de gener, la DAI va tornar a sortir. L’encarregat, el portaveu del ram de Ciutadans, Jean Castel, que opina sobre la Divisió que és el braç polític del cos. De fet, n’ha demanat la compareixença dels seus responsables per tal d’aclarir diversos expedients, com les informacions reservades dels líders d’Unión de Mossos per la Constitució o altres sobre actuacions de la policia en algunes protestes sobiranistes.

 

 

L’unionisme dins la policia també s’ha mostrat molest per la citació a declarar l’agent de la Brigada Mòbil dels Mossos que el passat 21 de desembre va increpart un agent rural que protestava contra el Consell de Ministres a Barcelona amb la frase: “quina república ni què collons, la república no existeix, idiota“. Segons va informar el sindicat Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), l’agent està citat per dilluns 18 de febrer.  Des d’Interior, però, avisen que no se’l cita a declarar per l’expressió política del missatge, sinó per “insultar un manifestant”. 

 

 

Curiosament, Jusapol i l’organització policial Polietia , una associació de policia per la Constitució, va registrar el passat 11 de febrer una denúncia interna al departament d’Interior. Aquesta denúncia, a la que ha tingut accès El Món,  busca les pessigolles Albert Donaire, un dels mossos icònics de l’independentisme dins el cos.

 

 

La denúncia assegura que els seus comunicats i intervencions prorepublicanes “perturben la pau social” demanen que se li apliqui el reglament intern pel darrer vídeo que ha penjat al youtube que, segons els denunciants, “menysté greument les institucions de l’Estat” i “d’acusar amb temerari menyspreu a la veritat de la comissió de delictes greus per part d’altres funcionaris”. Donaire ja va ser investigat per altres vegades, sobretot durant el 155. Ara Interior haurà de traspassar la denúncia a la DAI que torna a ser el nou tribunal que ha de dirimir políticament dins els Mossos. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa