El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC impulsa ara la creació dels Consells Locals de la República
  • CA

 

 

Nou protagonista civil de la biosfera independentista, els Consells Locals de la República. El Secretariat Nacional de l’Assemblea reunit en un ple ordinari a Sant Boi de Llobregat aquest dissabte  ha decidit encetar una campanya internacional de denúncia dels judicis i alhora la creació d’aquests Consells Locals de la República. 

 

 

Segons ha explicat l’entitat en un comunicat, la campanya de comunicació i denúncia de l’Assemblea en relació amb el judici se centrarà a explicar que “es tracta d’un judici contra un referèndum d’autodeterminació”. “Aquest judici no hauria d’existir, perquè no es pot convertir en delicte un dret universal, com és el dret d’autodeterminació”, assegura l’ANC.

 

Així mateix ha decidit posar en marxa els Consells Locals de la República catalana (CLdRC) que pretenen “fer la República catalana des del territori,amb la certesa que,a dia d’avui, no és efectiva”. “Els Consells Locals són l’eina d’apoderament de la gent en allò que ja pot avançar i, així, crear una estructura civil no autonòmica on assentar les bases del nou Estat”, insisteix l’ANC.

 

Com objectius d’aquests consells s’hi compten:  Ser el punt de trobada d’entitats, persones i iniciatives locals favorables a la República catalana; Ajudar en la implementació de la e-República;  Fomentar la participació al Fòrum Cívic i Social a nivell local; Fomentar l’existència de voluntariat de proximitat; Contribuir a la creació d’una caixa de solidaritat a nivell local; Fer arribar a les entitats socials locals els recursos de temps i diners; Canalitzar necessitats socials no ateses per les entitats locals existents; Fomentar el “Consum estratègic”; Fomentar la recuperació de la memòria històrica local; Establir una xarxa antirepressiva de proximitat i desenvolupar, des de cada Consell Local, projectes locals propis.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa