El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Interior assegura que els cotxes de la Guàrdia Civil davant Economia estaven “tancats”
  • CA

 

 

Els cotxes de la Guàrdia Civil estacionats davant la seu d’Economia durant els fets del 20 i 21 de setembre de 2017 estaven “tancats”. Així ho informa el ministeri de l’Interior a través d’una resposta parlamentària al senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, que va preguntar sobre la troballa per part dels Mossos de motxilles amb material i munició de la Guàrdia Civil al cementiri de Montjuic, els mateixos dies. 

 

La resposta al senador detalla que aquest material “va ser robat per la força de l’interior dels vehicles oficials que estaven tancats i estacionats a la porta del lloc on es trobaven prestant el servei”. Per altra banda, diversos testimonis que es trobaven al lloc com l’aleshores diputat de JxSí Lluís Llach,  han assegurat que els vehicles amb armes a l’interior estaven “oberts”.  De fet, en les diligències judicials consta la troballa del material però també destaquen que “no hi havia denúncia de robatori”. 

 

En la mateixa pregunta, Interior admet que “no té constància de quan es va produir el robatori” però sí que a les 19:30 del 21 de setembre van tenir constància que les motxilles es trobaven a la comissaria dels Mossos de Sants. Una troballa que va fer, tal i com va explicar el Món, el guarda de seguretat del cementiri de Montjuïc. 

 

Iñarritu, a través de Twitter, s’ha mostrat sorprès per la resposta i que facin constar que els vehicles estaven tancats quan no era motiu de la pregunta parlamentària. “Excusa no demanada, acusació manifesta”, ha apuntat. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa