El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fachin assegura que bloquejaran la investidura de qui no reconegui l’autodeterminació
  • CA

 

Albano-Dante Fachin ha assegurat aquest diumenge que Front Republicà (la candidatura que ha fet juntament amb Poble Lliure i Pirates de Catalunya) anirà al Congrés a bloquejar la investidura d’un president espanyol que no reconegui el dret a l’autodeterminació i que negui la repressió que exerceix l’Estat.

 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’exdiputat del Parlament ha dit que Front Republicà “no va a bloquejar-ho tot” però sí que ha afirmat que els vots que donin suport a aquesta candidatura no aniran destinats a la investidura d’una persona que no reconegui el vot “d’aquells que l’1-O van arriscar la seva integritat física per poder votar“.

 

L’exdiputat també ha opinat que Pedro Sánchez ha d’acabar triant entre els catalans o VOX. Ha apuntat que l’independentisme català tampoc no ha de caure en cap “xantatge” i no ha de triar entre un govern socialista que negui el dret a l’autodeterminació o un amb el suport de VOX.

 

Fachin ha explicat que encara han d’ultimar els noms de les llistes, i ha reconegut que ara mateix es troben amb un obstacle: necessiten més signatures per poder-se presentar. Per aquest motiu ha demanat als oients que a les 12 del migdia d’aquest diumenge vagin a la Plaça de Sants de Barcelona per recollir signatures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa