El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Eurodiputats mostren cartells dels presos polítics durant una intervenció de Sánchez
  • CA

Diversos eurodiputats han mostrat aquest dimecres cartells amb les cares dels presos polítics de color groc durant la intervenció que ha fet el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Parlament Europeu. 

 

L’eurodiputat Ramon Tremosa ha compartit l’acció al seu compte de Twitter i ha lamentat que Sánchez no fes “cap referència a medi ambient, igualtat o atur juvenil”, entre d’altres. “Tot molt políticament correcte”, ha afegit, en un to irònic.

 

Sánchez ha instat l’Eurocambra a no oblidar-se de la història d’Europa i fer front “a un autoritarisme que viu de la nostàlgia inventada”. “Davant de la retòrica de les identitats excloents, identitats que sumen, que no s’anul·len”, ha reivindicat. Durant un discurs de poc més de mitja hora en el marc dels debats sobre el Futur d’Europa, i davant un plenari amb molts seients buits, Sánchez ha apel·lat als “valors europeus” i ha fet una crida a “resistir els cants de sirena de l’autoritarisme“. “Si una lliçó ha deixat la història és que, en moments puntuals, resistir és avançar”, ha conclòs emplaçant a “protegir Europa” perquè aquesta protegeixi els seus ciutadans. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa