El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC justifica l’absència d’estelades als seus actes: “Hi ha més símbols”
  • CA

 

 

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha tret ferro a la polèmica interna generada dins la seva formació per les reflexions de la mà dreta d’Oriol Junqueras, Sergi Sol, per tal que en actes públics el partit no hi posi estelades en els actes oficials i s’impulsi un altre tipus de simbologia. Una situació que ha provocat alguna picabaralla en actes territorials entre l’aparell de Calàbria i els dirigents locals i comarcals. 

 

Aquest migdia, Vilalta en la roda de premsa després de la direcció del partit, ha negat que hi hagi cap consigna o instrucció cap a les estructures territorials per tal que no s’hi posi simboligia independentista però sí que ha enfatitzat que “hi ha més símbols que l’estelada, com la senyera o els símbols contra la repressió de l’Estat”. És a dir, els llaços grocs o la campanya amb la foto de Free Junqueras, reclamant la llibertat dels presos polítics. També ha afegit que la gent que participa en els seus actes porta els “símbols i les banderes que vol”

 

En qualsevol cas, Vilalta ha normalitzat que als actes organitzats pel partit no hi hagi una estelada, com passa en l’atrezzo de diverses campanyes. Com exemple, ha posat la mateixa sala de premsa del partit que des de la darrera reforma no hi ha estelades, quan fa només uns mesos n’hi havia dues, una de triangle blau i una altra d’estell vermell.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa