El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
En Comú Podem insta ERC i PDeCAT a “millorar” i aprovar els pressupostos generals de l’Estat
  • CA

 

La portaveu d’en Comú Podem al Congrés, Lucía Martín, ha demanat a ERC i PDeCAT que “treballin per millorar” els pressupostos generals de l’Estat, que negociïn “el que creguin convenient” però que hi votin a favor. En una atenció als mitjans aquest divendres, Martín ha dit que els comptes “més socials de la història”, són “bons” i que “millorarien el dia a dia de la gent”. Després que el consell de ministres hagi aprovat els números estatals, Martín ha recordat que la Generalitat rebria 2.200 MEUR addicionals i ha avisat que el seu grup treballarà perquè el PSOE “compleixi” tots els acords que ha pactat amb Podem com el compliment de les inversions estatals a Catalunya marcades per l’Estatut.

 

Martín s’ha mostrat satisfeta per haver arribar a un acord amb el govern espanyol i que, entre d’altres mesures, n’hi hagi per combatre la violència de gènere, incrementar la partida en dependència o en polítiques d’habitatge. Tot i això, ha admès que l’acord pressupostari “no només contempla augments i millores en partides” sinó que també s’inclouen mesures legislatives “que cal complir”. Aquí, Martín ha citat mesures per rebaixar el preu del lloguer o els permisos de maternitat i paternitat. “Són mesures que caldrà concretar i en el moment que es faci la votació caldrà estar atent que tot això estigui en marxa o a punt”, ha assegurat. 

 

Del possible suport dels partits independentistes, Martín ha afirmat que cada vegada hi ha “més veus” entre les files d’aquests partits que “hi votarien a favor”. “No té cap sentit continuar amb uns pressupostos prorrogats de PP i Cs, que són els que pacten amb l’extrema dreta a Andalusia”, ha criticat. Per això, ha exigit a ERC i PDeCAT a “estar a l’alçada” en el moment de la votació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa