El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sindicats de Bombers titllen de “brindis al sol” la proposta per millorar la situació del cos
  • CA

 

Els bombers decidiran en votacions als parcs si accepten la proposta que el Departament d’Interior els ha posat sobre la taula en una reunió aquest dimarts a la tarda i que consisteix bàsicament en una ampliació de la jornada amb millora retributiva, segons han explicat els sindicats als mitjans de comunicació. Tot i que els sindicats volen que cada bomber valori la proposta, ja han avançat que per a ells “s’allunya” de les reclamacions. El portaveu d’UGT a Bombers, Antonio del Río, ha titllat la proposta de “brindis al sol” perquè a part d’aquesta millora de les hores extres, “la resta són compromisos vinculats a pressupostos i als governs de torn”. Per a Joan Carles Cerdán, de CATAC, és “més del mateix”.

 

Representants de tots els sindicats del cos -UGT, CCOO, CATAC, CSIF i COS- s’han reunit aquest dimarts a la tarda amb el secretari general d’Interior, Brauli Duart, i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat (DGPEIS), Manel Pardo. “La falta de recursos, la volen suplir amb més sobreesforç, més hores extres i més dedicació dels bombers”, ha valorat del Río davant dels periodistes. 

 

Segons han explicat els sindicats, l’única proposta ferma és la millora retributiva de les hores extres. Els responsables d’Interior també s’haurien compromès a convocar 250 places de Bombers el 2019, però els sindicats assenyalen que aquesta proposta està “a l’aire ja que està vinculada a uns nous pressupostos”. “Sobre els 1.000 bombers que reconeixen que falten, és un brindis al sol”, ha insistit el portaveu d’UGT. 

 

Pel que fa a les deficiències de material, Interior els hauria proposat 92 camions i els sindicats han puntualitzat que “ja estaven licitats en teoria i que en el millor dels casos entraran en servei el 2020”. “No hi ha cap pla de xoc per a aquests dos anys de sequera, en què no tindrem vehicles, ni bombers, sinó una plantilla envellida i sobrecarregada d’hores“, ha advertit del Río. Els bombers també alerten de la greus mancances dels parcs. Durant la reunió, una cinquantena de bombers s’han concentrat al Departament d’interior per mostrar el malestar amb pancartes en què es podia llegir ‘Població en perill’ i ‘Bombers en extinció’. Els bombers han deixat de fer hores extres aquesta setmana amb la intenció d’allargar la protesta durant un mes “per mostrar la falta de personal que tenim per cobrir mínims”, ha subratllat Cerdán.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa