El TSJC reclama "protecció presencial i permanent" dels Mossos a totes les seus judicials

El Tribunal Superior trasllada a les audiències provincials i jutges degans del territori que valorin la "necessitat de suspendre les activitats judicials"

La sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha adoptat aquest dimarts un acord sobre els atacs per l'organització de CDR a les seus judicials el passat dilluns. En un comunicat exposen que "davant els nombrosos i els intolerables atacs que venen patint les instal·lacions judicials, que a Valls i Cervera han impedit l'activitat judicial" reclamen que "el Cos de Mossos d'Esquadra que procedeixin a la protecció presencial i permanent de totes les seus judicials, donant compte al President del Tribunal Superior de les concretes mesures adoptades".

 

 

Així mateix, el TSJC vol "prevenir als presidents de les audiències provincials i jutges degans del territori que valorin la necessitat de suspendre les activitats judicials, excepte les actuacions urgents i de guàrdia, quan per raons de salubritat no es pugui garantir el normal accés a les instal·lacions". El comunicat també reclama al Ministeri Fiscal la seva actuació per "depurar les responsabilitats penals que se'n puguin derivar d'aquells que hagin ideat, planificat, coordinat i executat aquests atacs a les seus judicials".

 

 

Finalment, el Tribunal Superior lamenta la "falta de condemna d'aquests fets per part de laConsellera de Justícia, com a responsable de les condicions laborals dels funcionaris judicials, la salut dels quals es posa en risc amb aquestes accions, i dels mitjans materials que es malbaraten en actuacions de neteja".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?