El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC reclama “protecció presencial i permanent” dels Mossos a totes les seus judicials
  • CA

La sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha adoptat aquest dimarts un acord sobre els atacs per l’organització de CDR a les seus judicials el passat dilluns. En un comunicat exposen que “davant els nombrosos i els intolerables atacs que venen patint les instal·lacions judicials, que a Valls i Cervera han impedit l’activitat judicial” reclamen que “el Cos de Mossos d’Esquadra que procedeixin a la protecció presencial i permanent de totes les seus judicials, donant compte al President del Tribunal Superior de les concretes mesures adoptades”.

 

Així mateix, el TSJC vol “prevenir als presidents de les audiències provincials i jutges degans del territori que valorin la necessitat de suspendre les activitats judicials, excepte les actuacions urgents i de guàrdia, quan per raons de salubritat no es pugui garantir el normal accés a les instal·lacions”. El comunicat també reclama al Ministeri Fiscal la seva actuació per “depurar les responsabilitats penals que se’n puguin derivar d’aquells que hagin ideat, planificat, coordinat i executat aquests atacs a les seus judicials”.

 

Finalment, el Tribunal Superior lamenta la “falta de condemna d’aquests fets per part de laConsellera de Justícia, com a responsable de les condicions laborals dels funcionaris judicials, la salut dels quals es posa en risc amb aquestes accions, i dels mitjans materials que es malbaraten en actuacions de neteja”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa