El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El parlament extremeny reclama “el control de TV3 per part de l’Estat”
  • CA

 

L’Assemblea d’Extremadura ha aprovat aquest dijous a la tarda una iniciativa del Partit Popular que demana l’aplicació, per segona vegada, de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. La proposta del PP instava la junta a traslladar al govern de Pedro Sánchez el “suport” del poble extremeny a la mesura al·legant la defensa de l'”esperit de la Transició” i la unitat d’Espanya. Podemos hi ha votat en contra.

 

El text consta de sis punts que demanen, entre d’altres, que el govern espanyol abandoni la “bilateralitat” a Catalunya i defensi els símbols de la “nació”, entre els quals, segons consta al redactat, hi ha la monarquia parlamentària, el castellà com a llengua vehicular a l’ensenyament i “el control de la televisió pública catalana per part dels representants de l’Estat” per tal d’aconseguir “un servei públic neutral i al servei de tots els catalans”.

 

El president de la Junta d’Extremadura, el socialista Guillermo Fernández Vara, ha puntualitzat posteriorment, a través d’una sèrie de tuits, que aproven l’aplicació de l’article 155 “si es donen les circumstàncies”, que ha considerat que “ara no es donen”. Seguidament, ha admès que si s’apliqués aquesta mesura “sense raons” suficients “els tribunals europeus podrien rebutjar-ho”, circumstància que ha afirmat que seria “molt greu”. Tot i això, Fernández Vara també ha explicat que no vol que “ningú vegi res estrany” en aquesta votació perquè, ha explicat, el seu partit i ell “vam defensar, defensem i defensarem sempre la Constitució, la unitat d’Espanya i la sobirania nacional”. “Espanya va abans que unes eleccions”, ha reblat, per rebutjar qualsevol acusació d’electoralisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa