El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El nou ministre de Cultura esborra piulades racistes sobre les persones negres
  • CA
Màxim Huerta | Europa Press

El nou ministre de Cultura i Esports, el periodista i escriptor Màxim Huerta, ha esborrat piulades racistes a Twitter després que Pedro Sánchez l’hagi escollit per formar part del seu govern. L’any 2010 es va preguntar a Twitter si “tots són negres a França“, i aquell mateix dia també va escriure que “a Albània hi ha negres d’importació”. La piulada ha estat esborrada després que el cap de l’executiu espanyol el triés per la cartera de Cultura ja que aquest dimecres encara es podia trobar en aquesta xarxa social.

 

Huerta, a més, va dir que “tot això de l’Estatut” li semblava “molt provincià“. La piulada es va fer també el 2010 i s’ha fet viral a les xarxes socials. Aquesta, però, no és la única piulada que ha fet contra Catalunya. Durant el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre va escriure que “els independentistes ja han aconseguit prou fotos”, s’entén que provocant l’actuació policial de l’Estat que va arribar causant més de mil ferits. Un altre usuari li retreu el comentari i li recorda que els catalans només volien votar. A això, respon Huerta: “I votaràs, temps al temps. Però de manera legal i segura. Un petó”. “Sospito que avui acaba la legislatura de Mariano Rajoy”, havia dit abans també amb una piulada. I no acaba aquí. També el 2010 va fer una piulada contra el sobiranisme: “Em cago en el puto independentista“.

 

 

 

 

La ideologia de Màxim Huerta ja ha provocat reaccions de la política catalana i aquest dijous Junts per Catalunya (JxCat) ha demanat que el nou ministre de Cultura no prengui possessió del càrrec. Considera que els comentaris denigrants, insultants, xenòfobs i sexistes que ha publicat a les xarxes socials el desacrediten per ser el màxim responsable de les polítiques culturals del govern de Pedro Sánchez. La formació independentista demana al nou president espanyol que faci marxa enrere ja que a parer de JxCat, “una persona que publica opinions i missatges de contingut classista, amb connotacions sexistes, denigrants i en què menysprea i insulta més de dos milions de catalans” no és una persona adequada per ocupar el càrrec de ministre de cultura. “Demostra la poca voluntat de diàleg que pregona Pedro Sánchez per resoldre el conflicte amb Catalunya”, diuen des de la formació del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont.

 

També s’ha qüestionat si Huerta és competent per exercir com a ministre d’Esports, després que s’hagin fet virals piulades on assegura que “excepte esport, crec que faig de tot” i que sent “odi” per l’esport. També ha escrit que quan ets ministre, “fas el que et dona la gana”, i ha fet alguna piulada polèmica sobre el Barça i la relació Catalunya-Espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa