El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern atura l’auditoria al CTTI encarregada per Montoro
  • CA

 

 

 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha aturat avui l’auditoria al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) que l’exministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, va ordenar durant la intervenció de de la Generalitat en aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. Una auditoria que provocava problemes de funcionament en l’organisme. 

 

 

 

“La voluntat i obligació d’aquest Govern és desfer-nos del 155, també a nivell digital. Aturarem qualsevol atac contra els sistemes d’informació de la Generalitat i treballarem per garantir la defensa dels professionals de l’Administració de Catalunya i dels drets dels catalans davant el setge de l’Estat”, ha subratllat el conseller Puigneró. De fet, el conseller assegurava fa uns mesos “l’obsessió de Montoro i del govern espanyol amb el CTTI i més després de l’1-O”. En aquest sentit, l’Estat considerava el CTTI una peça clau en l’entramat del referèndum. 

 

 

 

 

El Consell d’Administració del CTTI, reunit aquest matí, ha aprovat suspendre la contractació d’aquesta auditoria que pretenia controlar des de l’Estat “tota la xarxa d’aplicacions i els sistemes de protecció i defensa dels serveis informàtics de la Generalitat”. El 30 de novembre de 2017, l’Estat va ordenar contractar una auditoria a tots els sistemes d’informació i aplicacions del CTTI.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa