El cap del PP a l'Eurocambra demana la dimissió de Timmermans per criticar el pacte amb Vox

González Pons veu fora de lloc que el candidat dels socialistes a presidir la Comissió Europea faci "campanya" sent encara vicepresident de la institució

 

El líder del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha demanat la dimissió del vicepresident primer de la Comissió Europea i candidat dels socialistes a presidir aquesta institució, Frans Timmermans, després que hagi criticat que populars i Ciudadanos "pretenguin governar amb el suport de l'extrema dreta" a Andalusia. "Aquest és el projecte del Partit Popular Europeu per a Europa, una coalició amb l'extrema dreta?", s'ha preguntat en una piulada, afirmant que aquesta mena de formacions "rebutgen els valors europeus més bàsics". González Pons li ha contestat que l'acord de PP i Cs permetrà "posar final a 40 anys de règim socialista" durant els quals hi ha hagut "casos ben coneguts" de corrupció i s'ha mantingut la regió com "una de les més pobres" d'Europa.

 

 

González Pons retreu a Timmermans les crítiques i el convida a preguntar als seus col·legues socialistes espanyols "on s'han invertit" els més de 100.000 milions d'euros europeus que, segons els seus càlculs, s'han destinat a Andalusia en els 40 anys de govern del PSOE. També li retreu que critiqui un govern que encara no ha començat a caminar, i en canvi sembli "cec" a l'entorn dels aliats "radicals" de Pedro Sánchez al Congrés, "des de l'extrema esquerra a l'extrema dreta", apuntant especialment a "aquells que fa un any van intentar trencar la integritat territorial d'Espanya i l'imperi de la llei". Finalment, González Pons recorda a Timmermans que "encara" és vicepresident de la Comissió Europea. "Hauria de mostrar una mica més de respecte per aquesta administració. Si ha d'estar en campanya a partir d'ara, atacant governs regionals només per motius polítics, no pot estar ni un dia més en el càrrec", ha advertit.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?