El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Delgado evita valorar el xat dels jutges contra l’independentisme perquè “és un fòrum privat”
  • CA

 

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha evitat valorar els missatges contra l’independentisme i els seus líders (incloent insults) que va publicar El Món. “No entraré a valorar el contingut d’un fòrum privat de missatges entre membres de la judicatura que ha sigut publicat, probablement, sense el consentiment dels seus usuaris”, ha dit durant la compareixença a la comissió de Justícia del Congrés. Ha dit que el ministeri defensa “no interferirà de cap manera” en les actuacions jurisdiccionals i ha apuntat que si algú veu alguna mala actuació s’ha de dirigir al CGPJ. A més, ha defensat que per al seu ministeri l’autonomia de la Fiscalia és “una línia vermella” i assegura que “no exerceix cap pressió ni dona instruccions” al ministeri públic en la causa contra el procés.

 

Delgado ha afirmat que la seva posició de no “interferir” en l’acció de la Fiscalia no la va respectar el govern anterior. “Aquest govern reitera el compromís de respecte a l’autonomia del ministeri fiscal. Al contrari del que va fer el govern anterior, aquesta autonomia és una línia vermella”, ha valorat.

 

Per la seva banda, i en relació al xat, El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ja va comunicar que no investigarà els jutges que van insultar els independentistes catalans en el xat intern ja que es desconeix la seva identitat, ningú ho ha denunciat i, a més, si s’investigués es tractaria d’una falta lleu que prescriu als 6 mesos, i per tant ja no tindria sanció disciplinària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa