El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch responsabilitza els antifeixistes de les càrregues a Girona i Terrassa
  • CA

 

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha atribuït a les accions dels manifestants antifeixistes les càrregues dels Mossos d’Esquadra que es van produïr ahir tant a Terrassa com a Girona i que van acabar amb detencions i desenes de ferits, tant manifestants com agents de policia. En declaracions a ‘El Matí de Catalunya Ràdio, el conseller ha defensat la tasca dels Mossos d’Esquadra tot i que ha reconegut la poca idoneïtat d’algunes de les actuacions que es van dur a terme. En el cas de Girona, Buch ha explicat que “es va encapsular els feixistes però va haver-hi uns antifeixistes radicals que van voler trencar els cordons i la policia va haver d’actuar i protegir unes persones que, independentment del que pensin, s’estaven manifestant”.

 

El màxim responsable del Departament d’Interior ha remarcat que “una cosa és manifestar-se i una altra és actuar violentament” i ha refermat que els Mossos van “prevenir un enfrontament violent entre grups antagònics” i ha volgut separar l’actitud “d’alguns grups radicals” que “busquen la violència” de la de la majoria del moviment independentista de català, que no cau en les provocacions d’alguns grups “feixistes o espanyolistes”. “Jo sóc antifeixista però no sóc violent”, ha reblat.

 

Tot i això, el conseller ha admès que “algunes de les actuacions d’ahir no van seguir el protocol i, en cas que la resolució de l’expedient ho acabi concloent, no em tremolarà el pols per fer fora els agents de la BRIMO“, en referència a la revisió que es farà properament de les actuacions policials d’aquest passat dijous. Preguntat per la denúncia feta pel periodista Albert Salamé, que afirma que els Mossos d’Esquadra li van trencar la càmera fotogràfica, Buch ha reiterat un cop més que tots els fets denunciats seran examinats amb cura i, si s’escau, es prendran les mesures adients perquè no es tornin a produïr i depurar responsabilitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa