Aragonès nega a Calvo deixadesa de funcions del Govern i recorda que la competència de seguretat és de la Generalitat

El vicepresident i el conseller de Territori comparteixen la "preocupació" pels fets del cap de setmana passat a l'AP-7 i l'AP-2 però neguen una actuació "incorrecta" dels Mossos

 

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha negat a la seva homòloga espanyola, Carmen Calvo, cap deixadesa de funcions ni incompliment legal del Govern, sobre les accions dels CDR del cap de setmana passat a les autopistes AP-7 i AP-2. El també conseller d'Economia ha respost aquest dimarts a la tarda la carta de la vicepresidenta i ministra de la Presidència, on recorda que la competència de seguretat és de la Generalitat. En una altra missiva, a la qual també ha tingut accés l'ACN, el conseller de Territori, Damià Calvet, comparteix la "preocupació" de l'executiu, però tant ell com Aragonès neguen cap actuació "incorrecta" dels Mossos.

 

 

Tant Aragonès com Calvet envien una còpia de la carta del conseller d'Interior, Miquel Buch, al ministre de la mateixa àrea, Fernando Grande Marlaksa, on assegura que els Mossos van garantir tant l'ordre públic i la mobilitat com el dret a la manifestació durant les accions dels CDR. Buch es reafirma així en el missatge que ja expressava aquest dilluns el propi Aragonès, segons el qual la policia catalana es regeix sempre per criteris "estrictament professionals" que són "aliens a criteris i interferències de signe polític".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?