Assaig general de l'independentisme

"El conflicte entra en una fase horitzontal que substitueix -almenys de moment- la lògica del Govern i el Parlament"

La jornada de vaga ha servit, sobretot, per demostrar al govern espanyol -i bastant més enllà- que l'independentisme social té la capacitat de col·lapsar el país i, a més, prou determinació com per fer-ho. En tant que vaga, la jornada del 8 de novembre ha tingut un seguiment molt desigual, des dels màxims de la universitat fins als mínims de la indústria, però ha sí que ha aconseguit demostrar que l'aplicació del 155 no ha fet minvar la mobilització social a Catalunya. Les eleccions del 21 de desembre no seran un camí planer.

 

Madrid ha aconseguit escapçar les institucions catalanes, amb tot el desconcert ciutadà que això comporta, però aquest dimecres ha quedat clar que les xarxes de mobilització social tenen plena capacitat de funcionament i una estructura, a peu de carrer, que les fa molt eficaces. El conflicte entra en una fase horitzontal que substitueix -almenys de moment- la lògica del Govern i el Parlament.

 

Indirectament, la vaga també ha tingut l'efecte d'esmorteir informativament les discrepàncies entre els partits del bloc republicà, que han estat incapaços de traslladar a les llistes l'impuls unitari del carrer. Queda un mes i mig i a l'independentisme li costa donar la imatge de força compacta que necessita per guanyar.

 

 

 

 

 

 
Comentaris
Más solos que la una
El Parlamento regional de Flandes ha rechazado este miércoles una moción presentada por el partido ultraderechista flamenco Vlaams Belang para reconocer la independencia de Catalunya, y que fue respaldada solo por este grupo, minoritario en la cámara regional belga. Tampoco han secundado la moción los diputados del partido gobernante en Flandes, el N-VA, que son los amiguitos de Puigdemont.
Jordi Estelada
Hi ha un sector de gent que està preparant una llista unitària. Si cal, passarem per sobre dels partits que en una situació d'emergència com l'actual no saben anar units, acceptant de facto unes eleccions imposades il·legítimament que no poden ser abordades com unes vulgars eleccions autonòmiques de disputa entre partits.
Jordi (Català i Suís)
En Javier Cercas a Libé: Només cal llegir la presentació que li fan per copsar que els de Libé no es creuen gaire que aquest colonisador i ocupant espanyol sigui català com ell diu: http://www.liberation.fr/debats/2017/11/06/en-catalogne-une-dangereuse-fiction-narcissique_1608201
Jordi (Català i Suís)
Ni els de Libé es creuen que aquest ocupant espanyol sigui català. No són tan rucs ! Deliri i vergonya per aquest individu ! "Javier Cercas, l’un des grands écrivains espagnols, vit en Catalogne et se considère comme catalan. Il voit dans le récent «coup d’Etat» catalan, le dernier des coups de fouet, peut-être le plus grave, du populisme nationaliste qui a engendré Trump et le Brexit." http://www.liberation.fr/debats/2017/11/06/en-catalogne-une-dangereuse-fiction-narcissique_1608201
Shark
A tots els països i totes les èpoques les guerres i revolucions s'han començat en idus de març, de cara al bon temps. A Catalunya som uns perdedors que les comencem a l'octubre. La d'ahir era només una prova, d'acord. Però superat el 21-D serà pitjor. ¿Qui s'estarà una setmana a l'aire lliure a la Jonquera o Puigcerdà en ple gener? Grans estrategues tenim, molt grans.
Ensaya, ensaya
Amnistía Internacional ha subrayado este miércoles que no se puede denominar como "presos de conciencia" ni a los líderes de Asociación Civil Catalana (ANC) y Òmnium Cultural, Jordi Sànchez y Jordi Cuixart, respectivamente, ni a los ex miembros del Govern catalán que permanecen en prisión preventiva. AI ha aclarado que no emplea el término 'preso político' porque no existe una definición a nivel internacional y, por ello, prefiere la expresión "preso de conciencia".
Una lliçó
de David (Intersindical) versus Goliat (UGT i CCOO)!! Quina vergonya sobretot per a UGT! Ara ja em vist a qui serveixen aquests 2 "grans sindicats"
Gombau
Històricament, des dels temps de la Transició, el vot catalanista i el vot espanyolista han oscil·lat a un costat i l'altre de la ratlla 50/50. Què passarà en la mobilització popular convocada per Rajoi el 21D? Aconseguirà el vot catalanista (ara desacomplexadament independentista) superar de molt el 50%? Els déus immortals vulguin que sí, perquè, si no arribem al 50%, la desarticulació general de la nació catalana que faran els espanyols serà bestial.
En resum
Els polítics catalans no ens han fet cap favor. Es varen posar davant de l´independentisme per no quedar superats per la gent. No hi creien, no ho han sabut portar i ens han fet una fugida cap endavant declarant una independencia per la qual no s´havia preparat res. Ens deixen als peus dels cavalls i posteriorment demanen que la gent es mobilitzi sense tenir ells ni el detall de presentar un front unit. Estem igual que abans del 2012: sols tenim la gent, i els polítics catalans fan nosa.
SR. MEU
A Shark, tens raó pel que fa al moment, però no l'ha decidit cap estrateg català sinó que ens ha vingut imposat de fora.
Corresponsal de guerra
Sr Cot, el que ha demostrat la "vaga" del 8 es: Que la intersindical no és un sindicat sinó una altra eina d'agitació Que la base social del procés no està en línia amb aquesta nova fase del procés Que uns pocs activistes desfermats utilitzant tècniques d'agitació social poden fer molt soroll, molt mal a l'economia i molts problemes la resta de catalans. Vostè mateix. Si és així com em pensen salvar, si us plau, no es moguin de casa.
Ay Salvadó
Qué bé escrius, dons
Assaig general de DUI
Forcadell diu que la Declaració d'Independència va ser "simbòlica". Els altres de la taula del Parlament diuen més o menys el mateix. Ergo la República.cat és una ficció "simbòlica", com ja se sabia. Sembla que Puigdemont no se'n va adonar.
Erguibus
No ens deixem ensorrar, llista unica per la llibertat de catalunya i dels empresonats. La vaga un exit i el que calgui per la llibertat.
Carme
La huelga ha demostrado fundamentalmente que sois 4. Preguntáis que va a pasar si ganan los indepes, pues nada, lleváis ganando 40 años y hasta que no os habéis saltado las leyes no ha pasado nada. No se os mete en la carcel por las ideas, como hacéis creer populistamente, sino por saltarse la ley y salir mal (como al Dioni). La pregunta es: ¿aceptaréis vosotros las elecciones si no las ganáis?

envia el comentari