La campanya negra de l'unionisme

"L'unionisme afronta una campanya en negatiu, amb un programa que no va ni un mil·límetre més enllà d'enviar dotzenes de persones a la presó per un periode superior a la seva esperança de vida"

Segurament, la variable més desconcertant per a l'independentisme català ha estat que Europa s'avingués a sostenir les elits de Madrid, per més postfranquistes que siguin. De fet, l'única reacció tangible ha estat la limitació de la violència que pot exercir l'Estat espanyol sobre la pròpia ciutadania. Tornar a deixar anar els del Piolín per les escoles seria inacceptable en l'era de les xarxes socials però, més enllà d'això, els interessos compartits entre els estats -i els mercats- són bastant més sòlids del que podia preveure l'heroica diplomàcia catalana.

 

Per tot plegat, el PP i satèl·lits han aconseguit carta blanca per eliminar -o, almenys, apaivagar- el problema català a través de les eleccions del 21 de desembre. És una aposta forta, perquè l'unionisme afronta una campanya en negatiu, amb un programa que no va ni un mil·límetre més enllà d'enviar dotzenes de persones a la presó per un periode superior a la seva esperança de vida. Repressió i submissió, res més. És difícil generar il·lusió de futur quan el lema de campanya és Puigdemont a prisión. L'unionisme català no té autonomia respecte a l'A por ellos! espanyol. I això és un problema per al país, certament, però sobretot per a ells. És més, mentre continuïn en aquesta casella repressiva es mantindran en la irrellevància estratègica com a simples peons de Madrid.

 

L'independentisme, en canvi, depèn de si mateix per guanyar. I una nova victòria estabilitzaria la majoria independentista al Parlament i significaria que, objectivament, el conflicte català no es pot resoldre amb mesures de repressió excepcional. La partida serà llarga i Madrid només juga a la curta.
Comentaris
Espectador
La crua realitat fins ara, es que Europa avala a represió espanyola . donant un caire de eleccions al 21D que sent sincers ,ningú sap de quin tipus serán. Per el "gobierno" son autonómicas indiscutiblement I perCatalunya què son ?un referèndum? .D'altre banda el talp, ja s'ha tret la màscara i esdevindrà nefast`"el factor Santi Vila "
Georgiana
No hi estic d'acord que els mercats són més sòlids del que podiem preveure. Els mercats, els diners són fluids i com l'aïgua corren fins que troben on anivellar-se. La vaga del 3-O va mostrar unitat i fortalesa i que els hi podem fer pesigolles. Una vaga general permanent, obligaría als Estats a seura a la taula i trobar una solució pacífica i estable. Altres eleccions? Ja teniem majoria independentista i ens han suspès i multat tot i tothom. El TC encara i és, i doncs? Vaga general permanent.
Jordi Català Sobirà
L'única "oferta" de l'unionisme és una dictadura franquista, submissió eterna a la unidaz de la caspanya, manteniment d'una monarquia paràsita i de totes les estructures de poder al servei de les seves classes extractives i continuació de l'espoli fiscal. Un programa realment per generar una gran il·lusió entre els catalans i catalanes!
m
L'espanyolista Lluís Bassets de El País-Bilderberg ens recomana avui "desar per sempre les estelades". Li fem cas?
anna
Què es pot fer contra aquesta injustícia?
Victor
Algú sap com ha evolucionat l'euroescepticisme a Catalunya després de la brillant actuació de la UE ? Això és una cosa que els preocupa. Si realment creix tenim una raó per preocupar-los
la meva opinió
Tot això sembla un altre 6 d'octubre.
llibertat
Si visiteu el museu de l´Equador a Quito veureu que el que passa als Països Catalans és exactament al que va passar a les colònies castellanes d´Amèrica i arreu.Repressió i més repressió contra la població nadiua fins que se´n cansaren i els feren fora.Els de l ´Imperio no han canviat,viuen amb la mateixa mentalitat que els seus avantpassat de fa 500 anys
bcn
És un engany dir que en aquesta UE oligàrquica us reconeixeran la independència: o esteu enganyant a la gent o algú us ha enganyat. D'altra banda, fora de la UE i de l'àmbit de la OTAN també hi ha vida.
Vivim en un país amb un estat tercermundista
amb tendencies ortodoxes on s'intercanvia la religió per una idea única que es igual de fonamentalista, tot sempre amb el mateix propósit, robar li la llibertat a la gent.
involució
Avui a les 12 s'ha convocat concentracions silencioses davant els centres de treball, com a protesta per la involució democràtica a Espanya.
Brèxit
Resultarà que el Regne Unit ho encertava del tot quan va demanar el Brèxit. Qui vol pertànyer a aquesta presó daurada que és la CE?
Els dos mesos
de les leccions han estat imposats per algú a Europa! Penseu que ho ha triat Madrid? No! Molts a Madrid ja pregunten perquè Rajoy ha convocat eleccions. Estan rabiosos! Ràbia = por de perdre! Endavant catalans! DONEC PERFICIAM! Tot depèn de nosaltres!
RACIONAL
Aclarando: Europa a lo que se ha avenido es a sostener la legalidad constitucional española, y que también es europea. El programa del gobierno español y "sus satélites" para el 21-D no es encarcelar a 20 personas sino restaurar el Estatut que ha sido soslayado por visionarios del tres al cuarto sin tener en cuenta la realidad política. El "a por ellos! que se gritó en un pueblo de Huelva no alcanza ni la categoría de anécdota, si se compara al ¡Señálalos! ¡Barrerlos! ¡Estos no son catalanes
Harta de fachas
Hermanos,as catalanes no desfallezcáis, no nos dejéis sin la luz que ahora irradiáis y que nos impide mirar hacia otro lado. Se que la lucha es desigual y aterradora, pero dejadme, por el amor que os profeso, que haga un par de sugerencias: Neutralizad al topo ya, su potencial desestabilizador es y será utilizado por los fachas que gobiernan y sus fachas periodistas comprados hasta la extenuación. Vuestra unidad les acojona, no la perdáis. Ellos no lo harían... ¡Seguimos! ¡Viva Cataluña libre!
Santi Vila, el talp
Santi Vila, el talp que passava tota la,info del consell de govern a la Lola Garcia de LV!!!
Pena
Catalunya acaba sent independent passi el que passi i diguin el que diguin. Sabem que no hi haurà garanties democràtiques a les eleccions del 21D, però tot i així, ja em guanyat aquesta partida; sols recordar a tothom i al Govern de la Generalitat que, Indra, l'empresa que farà el recompte de vots per internet, és de l'estat i ha estat acusada en diferents països de fer canvis en els vots dels ciutadans posant nuls o en blanc!!! Tot i així, serem independents!!!! Visca la terra lliure i visca Ca
John Smith
Penso que ens interessa molt que la seva campanya sigui en negatiu i la suportin aquests grups de feixistes, violents i curtets de gambals. El serà molt difícil convèncer a ningú més, fora del seu nucli dur, de la bondat de restar a Espanya.
jOSEP
UN COP FORA DE ESPAÑA AMB L'INDEPENDENCIA ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ FORA DE AQUESTA MERDA DE UNIO EUROPEA FASTIGOSSA ! ! ! ! ! JO NO I VULL SER AMB REPUGNANT
Oh Salvadó!!
Mens mal questás tu, dons, Mens mal calgú es dona conta da totas aquestas cosas, dons. Parque a nusaltras, que ens han aburragat, pro aburragat aburragat, A-BU-RRA-GAT, dons, si no ia algú tan intel·liyén com tú, dons, no sabriam qué diura. Anurabuena, dons par el teu article, dons
europa...
potser sí que ha imposat al regne d castella, aquestes eleccions - aquestes, que sino hi ha uns bons (i que no es deixin comprar) observadors internacionals, l'estat farà les trampes que pugui, el resultat a europa donarà com a bo, ella ja ha complert..també hi ha que ara ha sortit el traïdor del Vila en escena, fent cants de "sirena" per dividir-nos...compte catalans, la nostra força està amb la unió..no volem ni sentir parlar de violència, però si no fem una bona vaga...voldria estar equivocat
Lleidatà
Ja em feia certa recança aquesta Europa de mercaders i estats. Després del que van fer als pobres refugiats que fugien de la guerra i el menysteniment del problema català, que no continuar mai més amb mi. Així d'aquesta manera Europa no m'interessa. Ja s'ho faran.
Jordi Lògic
Jo no descartaria que Rajoy, a l'empara del 155, desconvoqués les eleccions si creu que guanyarà l'independentisme.

envia el comentari