L'operació Anubis (encara) no ha fracassat

"Menystenim amb massa alegria la fortalesa de l’Estat espanyol i la seva capacitat destructiva"

Molt em temo que menystenim amb massa alegria la fortalesa de l’Estat espanyol i la seva capacitat destructiva. L’exitosa i humiliant “operació urna” va ser un èxit extraordinari. I les cues interminables del diumenge van deixar clar que sí, que a Catalunya s’ha fet un referèndum molt digne i seriós, tot i les mancances inevitables a causa del setge judicial i policial. Dues patacades molt dures, a les quals cal sumar les primeres (no seran les últimes) escenes de brutalitat policial per encàrrec de Rajoy. Una brutalitat moderada dintre del rànquing d’animalades: poden ser molt, molt més bèsties. I ho seran. 

 

Tres fracassos en un sol dia és molt per a un Estat orgullós. O quatre, si hi afegim la clatellada del Parlament Europeu, aquest dimecres. Però aquestes poden ser unes victòries efímeres.

 

Quin és el fet més sorprenent i menys subratllat del cap de setmana passat? La passivitat incomprensible de l’Estat al llarg del divendres i el dissabte. Quinze mil policies, desplegats de nit arreu de Catalunya, eren més que suficients per bloquejar els centres electorals i aturar el referèndum sense fer gaire trencadissa ni causar gaires desgràcies.

 

Ara diuen que no ho van fer perquè se’n refiaven dels Mossos i aquests els van trair. Mentida. A més de la seva pròpia incompetència i de l’excés de confiança, evidents, necessitaven arguments per desacreditar i sotmetre els Mossos i qui sap si per disoldre’ls en un futur proper. Volien atrapar Puigdemont enmig d’una càrrega policial quan anava a votar. Volien fer un escarment espectacular: repartir garrotades a dojo a uns quants municipis. Una estratègia de la por i del caos, una impagable foto de portada (el president sediciós atrapat entre els robocops) i un parany per als Mossos. No comptaven amb les «tupper-urnes», ni amb les interminables cues. Ni amb el túnel on Puigdemont els va burlar. Ni amb la resistència passiva de la gent.

 

Quinze mil policies militars per a aquest pobríssim resultat? Un fracàs, sens dubte. Però el mes d’octubre pot ser molt llarg i molt dur. Hi ha moltes oportunitats encara per desestabilitzar Catalunya, per generar i amplificar un escenari de caos a la veneçolana. Per què no apliquen ja el 155? Per què no es carreguen d’una urpada el Govern, el Parlament i l’Estatut? Què esperen, tota vegada que és obvi que el resultat de l’1 d’octubre es traduirà sí o sí en alguna forma de declaració d’independència?

 

Necessiten el caos. Molt més caos. Necessiten desestabilitzar encara més el PSOE, atrapar-lo en les seves contradiccions i acabar de segrestar-lo abans de les properes generals. Necessiten conflictes més greus al carrer. Necessiten acabar d’intoxicar l’opinió pública espanyola, amb la complicitat de la immensa majoria de mitjans de comunicació espanyols i l’adhesió inquebrantable de Felipe VI, convertit ja en «el rei del PP». Necessiten «hooligans» com Alfonso Guerra cridant a la guerra total. O com Casado, que no té escrúpols a resar perquè hi hagi morts i arribi l’apocal·lipsi. O com Guindos, disposat a crear el caos financer a base de dir que ningú no ha de patir pels diners al banc. Caos, caos, caos. Incendi, revolució, anarquia, violència... Aquest és el «pla Anubis».

 

Per salvar Espanya cal empènyer Catalunya a l’abisme. D’això va la jugada. Aquesta serà la justificació de «mesures excepcionals», primer per a Catalunya, després per al que quedi d’Espanya. Ordre, ordre i ordre. Mà dura.

 

Per a això serviran els quinze mil policies militars i el desplegament de l’exèrcit espanyol. Molt em temo que no trigarem a veure’l.

 

Si ens han fet empassar la reforma laboral, la «ley mordaza», els desnonaments i el rescat bancari sense massa problemes, per què no haurien d’aconseguir ara imposar un estat policial i militaritzat? Té la seva lògica. Espanya és un país on els presoners acostumen a cridar «vivan las cadenas».

 

Si se’n surten, d’aquí a un temps oferiran una autonomia «low cost» a Catalunya, lligada de mans i peus, però amb un ampli autogovern per a les costellades, les sardanes, la ratafia, els panellets i el pa amb tomàquet.

 

Deixen Euskadi per a més endavant, però no se n’obliden: és ara o mai, tenen una oportunitat per espanyolitzar Espanya pels segles dels segles, i l’aprofitaran. Assetjaran i voldran doblegar també Euskadi, en el seu moment, després del càstig exemplar a Catalunya.

 

Si mai fan una reforma de la Constitució espanyola, que es preparin els que encara siguin espanyols: el retrocés serà històric, al nivell dels «Principios Fundamentales del Movimiento».

 

Per a Catalunya, doncs, també és ara o mai, per fotut que sigui. Quedar-se equival, senzillament, a resignar-se al franquisme sense Franco. Aquesta és l’autèntica «operació Anubis», dissenyat i executat des de l’època d’Aznar, ara tan calladet. Normal: el seu somni imperial i neofranquista està més a prop que mai de complir-se. Llàstima que Catalunya cada dia se’n va una mica més, cada dia està una mica més decidida a esdevenir l’única nova república que naixerà al segle XXI a la península ibèrica...
Comentaris
Guillem
La Policia Nacional militar va utilitzar drons el dia 10 per rastrejar on li interesava més dirigir el personal a estomacar. A Cardedeu em vam veure un quan aquests salvatjes corrien pel Valles Oriental.
felip VI TE QUE DIMITIR
on esta wally?
xup
hi tant, cada vegada mes lluny, aqui ho tenim clar, son els espanyols que habiat, i fa dies que ho dic als fatxas, treuran el Fraquito un solo güevo a passajar i cantaran amb fervor el CARA AL SOL, aqui os quedeu ADIOS
Jan Delriu
Discrepo. 1) Poden ser més bèsties? Sí. Però si maten un vell o un menor, ja han begut oli. 2) Podien bloquejar els col·legis la nit de dissabte? No: moltíssims ja erstaven ocupats: hi havia més de 2000 col·legis, amb grups de 30-50 persones a cadascun. Toquen a 5 agents per col·legi. Poden obrir-se pas a trets? És clqr que sí. I tornem al punt 1 3) No poden fer servir l'exèrcit contra la població civil. La població ocupada no rendeix tant, i sense el PIB català, hi ha problemes
no estic d´acord
lo del diumenge no va ser un referendum molt digne i serios , va ser un referendum legal pero amb dos collons .Molt orgullos del poble catalá
Gerard
Molt assenyat. Necessiten generar caos per justificar la repressió i la imposició del nou (vell) ordre. Ja veiem com els seus hooligans rebenten rodes i visiten els Pujol i emissores de ràdio. Ara estan convocats a una manifestació reivindicativa de la 'Espanya inveterada'. Per tot això, ja fem tard a declarar la independència. Cada dia que passa és un dia perdut. Una crisi 'real' obligarà els paísos europeus a bellugar-se perquè allò que els interessa -l'economia- estarà en risc per a tothom.
Fat Boy
S'oblida voste de la millor noticia. La caiguda en picat de l'IBEX 35 i la pujada imparable dela prima de risc. Per cert, ja ha tret voste els seus estalvis del banc?. Llegeixi el que diu The Guardian i com a Europa el que els posa nerviosos no son les bastonades als catalans sino les consequencies economiques dels seus actes. Esperi's a veure la dui i veura com surten corrent tots els inversors estrangers i espanyols de la borsa de Madrid fins que torni el bon temps,
Pitxolí
Efectivament, el pla d'Aznar no es pot dir que hagi fracassat. La partida no ha acabat i, com sempre, l'Estat juga brut, disposa d'avantatges i fa trampa. Catalunya confia en la UE, però la UE, com Goethe, prefereix la injustícia al desordre, si més no, d' entrada. Total, que ho tenim cru.
terrassenc
El límit el va fitxar la Merkel quan amb una trucada va aturar la brutalitat paramilitar del 1-O. Europa no vol violència, és dolent per els negocis.
guspira
L'unionisme està començant a organitzar als partidaris del no, finalment. El perill és que a diferència dels del si, aquests es senten segurs per la presència de l'Estat, i, alenats per les teles espanyoles, són capaços de fer actes violents. I si salta la guspira, serà l'excusa que cerca Espanya per atacar.
Ens podran enviar l'exèrcit
podran detenir els nostres dirigents, ocupar els nostres carrers, silenciar-nos però no podran manipular les nostres ments i canviar les nostres conviccions! Haurem de fer una resitència clandestina i al final perdran perquè no pots dominar tot un poble per sempre!
juan Carlos de B
De moemtn no hi ha hagut violència de lo qual estic content. Ells, els espoliadors, la busquen amb desitg. En que no comten és que si al final esclata serà després de tantes provocacions i humiliacions que igual que ara no s'han sortit tampoc s'en sortiran i la cosa no s'acabara a Catalunya sino que de bon segur s'escamparà i tot per què? Doncs perque la llei aquesta només l'han de complir els catalans i no ells. Per què la llei aquesta té tan poques garanties com critiques ara al referendum
XX
Cal aturar el país indefinidament per fer caure la borsa, els bancs i que pugi la prima de risc. I seguir demanant mediació internacional. Per sort, el que l'estat pot permetre's no depèn només d'ell en un sistema financer globalitzat.
Pepo
Joan, com a català i encara més com a terrassenc (com tu) entenc perfectament el sentit del teu article i el signo amb tu de dalt baix. Ara bé, jo no em quedo a les portes, com fas cap al final de l´article, sinó que crec fermament que gestionaran de forma maquiavèl.lica la ´aparició d´un parell de "màrtirs", que seran produïts per accions d´escamots. Han començat per punxar rodes i això degenerarà. És per aquí que voldran engendrar caos. Atenció doncs, tots plegats. Mil ulls per tot arreu.
Ara és l'hora d'estar alerta
Sabem que mai no renunciaran a Catlunya sense lluita perquè se'ls enfonsa l'invent. Incapaços de crear riquesa pròpia a Andalusia, Extremadura, Galicia durant gairebé 40 anys, si ara marxem nosaltres,la població podria començar a exigir resultats reals i preguntar-se què se n'ha fet dels diners rebuts al llarg d'aquest període. Mantinguem la calma. Ningú va dir que seria fàcil, però mai ho hem tingut més a prop.
BALU
Els que varem tastar la violencia del franquisme ja sabem fins a hon podem arribar.
Tramontana
CAL FER VAGA GENERAL, AMB TOTHOM AL CARRER, I DECLARAR LA INDEPENDENCIA AL PARLAMENT. JA ES VA VEURE QUE AMB LES CARRETERES COLAPSADES DE TRACTORS ELS PIOLINS NO PODIEN DESPLAÇAR-SE I ESTARAN ENVOLTATS DE GENT, SENSE QUE TINGUIN PER MENJAR.. ELS MOSSOS ELS ACOMPANYARAN A CASA SEVA.
Anubis=mort
Anubis és el Déu egipci de la mort" en definitiva, tota aquesta actuació no enganya ningú perquè anomenat-la operació de la mort ja queda ben clar quin és l'objectiu.
Narcís ( assassins .. jugant a soldadets contra població pacífica i desarmada, damunt, pagat amb allò que ens plomen dia rere dia, setmana rere setmana, mes rere mes, any rere any .. lustre rere lustre .. dècada rere dècada .. .. .. centúria rere centúria!)
Felicitats .. la misèria i maldat d'aquests " violadors de territori " n'és diàfana, ço és, com deformen/ depraven/ tergiversen mots jurídics, com traslladen a innocents ses misèries i vileses, com de prepotents així covards són sense minim pudor, com de . . . . . . . . verament són ' anticrist '! PD: tota la vida mentint, enganyant, falsejant, infamant, difamant, injuriant i calumniant la vida, l'estil i l' obra catalana .. cercant sempre usurpar-nos, plagiar-nos i espoliar-nos tant com puguin!
Jesus
Aquest diumenge hem de deixar Barcelona deserta, només policies custodiant els edificis i llocs més significatius, perquè els que es volen manifestar a Barcelona venen a fer mal.
Nèmesi
No cal ser tan derrotista, no us sembla?
Riga
La vaga general no ha de ser amb la gent al carrer sinó tothom a casa seva tant temps com és pugui
Josep
El que dius es cert potser del tot, però té un problema: és un projecte polític del segle XIX i som al XXI. La societat no funciona sense consens social. El comportament de l'estat espanyol és estrictament reaccionari. No té futur ni per als espanyols. Si la situació s'allarga es desestabilitzarà Espanya sencera.

envia el comentari