S'acaba el procés

"S'acaba fa fase de l'anomenat "procés" i comença la del xoc de legitimitats, amb l'Estat espanyol desplegant les primeres mesures repressives al més alt nivell"

Aquest 6 de febrer ha canviat la percepció del context polític a Catalunya. S'acaba la fase de l'anomenat "procés" i comença la del xoc de legitimitats, amb l'Estat espanyol desplegant les primeres mesures repressives al més alt nivell. Aquesta novetat troba l'independentisme català, com ha quedat demostrat, amb plena capacitat de mobilització i una dinàmica unitarista que sempre s'acaba sobreposant -ni que sigui per reacció a l'Estat- a les tàctiques disgregadores.

 

I alguna cosa ha canviat a Madrid perquè aquest 6-F ha estat notícia principal a les portades de tots els diaris, la majoria amb seguiment minut a minut del que anava passant pels carrers de Barcelona. Alguns, com El Mundo, ja dediquen espai a explicar quins són els mecanismes de suspensió de l'autonomia catalana i, en general, les tertúlies s'han dedicat, a fons, a deslegitimar els arguments de l'independentisme català. Més enllà, la premsa europea també ha considerat el 6-F com un esdeveniment prou important com per merèixer un lloc destacat a les portades.

 

Però la fase de xoc de legitimitats durarà poc. En alguns mesos serà substituïda pel conflicte de legalitats, un cop el Parlament articuli l'entramat legal que donarà suport al referèndum i l'eventual independència. Flux i reflux. Ara ha mogut fitxa l'Estat, era el seu torn. Però la partida també es juga des de Barcelona.
Comentaris
Realista
uns jutges franquistes, castellans i que no ha votat ningú consideren delicte que politics catalans escollits per eleccions defensin la DEMOCRÀCIA!
Ocellet del Conflent
Cada dia em recorda mes el comportament dels manaies madrilenys el que tingueren amb Cuba i Filipines. I dic manaies perque un pais amb el deute public descomunal i impagable que te l'estat espanyol esta condicionat i depen dels creditors internacionals.
D'una vella casa
La Castella borbònica hereditària jutja a la Catalunya democràtica. Fins quan ho permetrem?
Narcís ( mai ningú i per sempre pot resistir ser dessota tirà, ser dessota qui et vol mal, ser dessota cerca ta anihilació i esfondrament econòmic!)
S'ha acabat negar/ anul·lar/ esborrar .. mentir/ enganyar/ falsejar .. infamar/ difamar/ injuriar/ calumniar .. maltractar/ escarnir, insultar/ befar .. esmicolar/ reduir/ degenerar/ alterar .. piratejar/ plagiar/ usurpar/ espoliar .. la nació catalana!! PD: quant més hi hem fet per espanya, més hi hem perdut!; quant més hi hem parlat, dialogat, més se n'han fumut!; quan més raonables, pacífics i humans, més macarrons s'hi han fet!
Espectador
Jutjes del Suprem de Catalunya que ni saben parlat el català, sembla que estem al XVIII encara...
Francisco
Perdó, Espectador, però no és el Suprem de Catalunya sinó el Superior EN Catalunya , encara que oficialment se'n digui DE Catalunya. No és el mateix!!
Clar
Espanya es molt previsible. Es com una regla de tres. A l'any 40 "presidente catalan fusilado" al 2017, sota la democràcia orgànica franquista vigilada "presidente catalan juzgado" ya que no nos permeten fusilarlo" . Son el mateixos feixistes. Ja que els comuns ens volen fer passar a tots els catalans per burgesos podríem jugar a fer passar els espanyols per feixistes, però potser es excessiu.
OMELLA, el terrorista franquista que mana a España
Qui mana a España es la COPE i especialment al nefast franquista Omella, QUE ES L'INSTIGADOR DEL RACISME I ODI CONTRA ELS CATALANS, des de fa 4 anys. Potser caldria que TV3 fer entrevista al capo del terrorisme COPERO, per preguntar.li que farà fer al Gobierno de España per liquidar el tema català. OMELLA MANA MES QUE RAJOY, i continua amagat el molt criminal, racista i feixista OMELLA DEL PP-COPE OMELLA, ES EL CERVELL DEL HERRERA, el quinqui amb un sou que es paga amb el 0,7% de Caritas
Jordi Català Sobirà
Estat caspanyol, suprema vergonya d'Europa. Són així de prepotents , els mateixos q volen humiliar-nos tenen com a principal activitat el saqueig sistemàtic de les arques públiques per al seu exclusiu enriquiment. El regne d'alí babà no és cap ficció: és l'estat caspanyol. A més de lladres, absolutistes i antidemòcrates.
De veritat s'acaba el pruses amb xoc de trens i legitimitats?
On eren a la sessió judicial d'ahir els promesos observadors internacionals?. Des de 2012, amb manifestacions massives, la propaganda victimista del separatisme, etc, la idea de la independència no ha rebut cap suport per part de les autoritats europees. Ni un gest de complicitat. Res de res. Qui dóna suport ?: Bildu, BNG, Compromís, els escocesos secessionistes ....
Josep
Aquest judici es una metàfora del procès i el referèndum. Si declaren culpable al president Mas, el gobern espanyol perd perquè serà un motiu més per anar cap a la independència i si el declaren inocent perdràn encara més perquè quedarà desacreditat tot el seu discurs d'il.legalitats. Amb el referèndum passa el mateix. Si l'aconsegueixen aturar per la força donaran més motius per la independència a la gent que s'ho està pensant i si no el poden aturar (com amb el 9N) perdràn del tot.
Lluis Bellota
Els espanyols residents a Catalunya, com a tota democracia, no tenen dret a votar; es el mateix dels marroquins del Sahara, i es just. El que ningú enten es com es que els espanyols que odien Catalunya no marxen a la seva terra: es potser que españa es una puta merda seca que no volen ni els seus. El 9 N van votar els catalans; els que mai voten son catalans; i la resta son espanyols ronyosos, feixistes, franquistes anti-catalans, o sigui ecspanyols franquistes i beneits per la criminal COPE
el
El troll fatxa multi-pseudònim cau en la histèria i la desesperació.
OMELLA, un lladre de Caritas
Omella., robar a CAritas pèr pagar el sou DE VERGONYA AL HERRERA, es cristianisme? OMELLA, excomunió ja!!! Som cristians, no omellistes de vergonya,. feixista de la cope
No
No feu cas del Bellota: és un troll espanyolista que intenta embrutar l'independentisme fent-lo passar per xenòfob i ultra-dretà.
No, un camuflat o troll del montilla
noi, les teves sentències son pròpies d'un stalinista o antidemocrata per una Catalunya stalinista
||\?/||
NO HI HA DRET. Només te el certificat B de català, el jutge? El bàsic escrit! Com un nen de Bàsica. Tot són endollats de la caspa espanyola. Tot són inútils, curtets afectes al règim caspanyol. Mentre els catalans preparats de veritat, malviuen o a l’atur... Quan siguem independents se’n torna d’on venia! Aquest i tot lo similar a en ell. Punt.
....
Querido Lluis.....tu apellido te define a la perfeccion....BELLOTA !!!
no
T'he pillat, bellota, hahaha. Ai aquest Ramon, sempre les mateixes acusacions per qui no és de la seva secta. Ja ho deia: un troll.

envia el comentari