El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilalta: “Seguirem defensant la democràcia fins que l’Estat segui al banc dels acusats”
  • CA

 

ERC ha enviat a les portes del Tribunal Suprem en l’inici del judici de l’1-O la seva portaveu, Marta Vilalta, i el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall. Des d’allà, i després de l’acte unitari del sobiranisme contra el judici, Vilalta ha comentat que amb la seva protesta volen que “tothom vegi que només es defensen drets i democràcia”. “I que ho seguirem fent fins que sigui l’estat i la justícia espanyola qui seguin al banc dels acusats“, ha sentenciat.

 

La republicana, a més, ha dit que el judici “no s’hauria d’haver produït mai” perquè “persegueix la democràcia, les urnes i que la gent pugui decidir”. En aquest sentit, ha avisat que des d’ERC “denunciaran i plantaran cara, des de dins i des de fora del Tribunal”. “Aquí no hi ha delicte, el dret a l’autodeterminació no és delicte. No hi ha violència, ni rebel·lió, ni sedició“, ha afegit.

 

Per la seva part, Maragall ha avisat que la ciutadania “serà cada dia al carrer” per a “guanyar la llibertat i la democràcia, que està amenaçada”. “Aguantarem amb la mateixa fermesa i determinació que ho hem fet en els últims deu anys, des de fa segles. Perquè sabem que tenim el dret i la raó“, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa