El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un Guàrdia Civil acusa Aragonès de buscar finançament internacional per la independència
  • CA

 

 

El testimoni del caporal de la Guàrdia Civil H77877T ha obert aquest matí la vintena jornada de la vista oral del procés. Encarregat de l’escorcoll del despatx de Francesc Sutrias i d’investigar la malversació. El caporal ha assegurat que el Govern calculava que calien 22.800 milios d’euros per fer el trànsit de la Declaració d’Independència fins consolidar la República. Segons ha explicat, Oriol Junqueras va dividir la feina entre els dos secretaris del departament. Així, segons el testimoni, Pere Aragonès, secretari d’Economia del Govern, era l’encarregat de buscar finançament internacional per la independència” i el banc públic de Catalunya. Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda, s’encarregava “de l’ordre intern, de la hisenda catalana”. 

 

 

Segons el relat del caporal, va trobar informació -“molta”, ha dit- relativa a informes sobre estructures d’Estat així com de la Hisenda Catalana. També ha destacat les factures dels viatges d’Aragonès per tal de “buscar finançament internacional i la creació del banc central de Catalunya”. Sobre Salvadó ha assegurat que van confiscar un pen drive amb els números de la independència. Uns papers que apuntaven la necessitat de 22.800 MEUR per “aguantar” la declaració d’independència. Segons aquest document que van trobar al pen drive, els excàrrecs de la Generalitat calculaven demanar 11.000 MEUR de finançament a la Xina, 4.500 que recaptarien del sector públic català, 6.000 MEUR dels ajuntaments i 1.300 MEUR d’impostos propis. 

 

A més, també s’ha referit a una factura que van requerir a IBM perquè havia treballat per encàrrec de la Generalitat en elaborar un programari per a l’agència tributària catalana. Segons el caporal, havia costat 241.000 euros i s’havia pagat. No ha recordat si era el sistema Gaudí o ATC.  

 

 

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa