Puigdemont ignorava que els Mossos tenien un operatiu a punt per detenir-lo si els ho ordenava la justícia

La declaració de Trapero al Suprem mostra que "ningú pot provar la tesi d'una rebel·lió emparant-se en el cos policial", segons fonts pròximes a l'expresident

 

 

 

Carles Puigdemont desconeixia que els Mossos tenien un pla preparat dos dies abans de la DUI per detenir-lo a ell i la resta de consellers del Govern si els ho ordenava la justícia. Així ho expliquen fonts de l'entorn de l'expresident, que asseguren que en tot cas Puigdemont "mai els hauria dit que no ho fessin" si hagués arribat l'ordre.

 

 

En aquest sentit, afegeixen, el llavors president de la Generalitat ja va explicitar en la Junta de Seguretat que el cos dels mossos d'esquadra havien de complir l'ordre de la jutgessa. Les mateixes fonts valoren positivament la declaració del major Josep Lluís Trapero al Suprem, ja que creuen que reforça la tesi que els mossos feien "la seva feina". "Ningú pot provar la tesi d'una rebel·lió emparant-se en el cos policial", conclouen.

 

 

Les declaracions, tant de Trapero com de la resta de testimonis del cos citats, demostren que "és una policia professional que en tot moment va fer el seu deure" i que el Govern no es va "immiscuir" en les seves decisions, asseguren les mateixes fonts, que celebren que "s'hagi pogut acreditar" al judici de l'1-O.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?