El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP recorda que la Fiscalia considera els encausats responsables d’una “estratègia delictiva”
  • CA

 

 

La sotssecretària de Comunicació del PP, Marta González, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit espera que el judici pel procés sobiranista a Catalunya es desenvolupi amb “absoluta normalitat” i ha recordat que la Fiscalia considera els encausats responsables d’una “estratègia delictiva”. L’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras; els exconsellers Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santiago Vila; l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell; l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, s’asseuran al banc dels acusats pels delictes de rebel·lió o sedició, malversació de cabals públics i/o desobediència.

 

Davant de l’inici d’aquest judici aquest dimarts al Suprem, González ha assenyalat que la Fiscalia considera Junqueras, Forcadell, Sànchez i Cuixart “els principals responsables dels tres fronts de l’estratègia delictiva que es jutja al Suprem: el parlamentari, l’executiu i el de les associacions civils”. “El PP respecta i confia plenament en l’acció de la Justícia i el que ens agradaria és que el judici es desenvolupi amb absoluta normalitat i amb totes les garanties que un judici d’aquesta importància ha de tenir”, ha subratllat González en una roda de premsa a la seu del partit.

 

El PP, vigilant

 

Diverses fonts del PP han avançat a Europa Press que el partit vigilarà que el Govern de Pedro Sánchez no afavoreixi a través de l’Advocacia de l’Estat els líders independentistes. Al seu entendre, en aquest judici “no hi cap l’equidistància” perquè s’està “amb l’Estat de Dret o amb els delinqüents”. Per tot això, el PP estarà molt pendent del Govern espanyol, han assenyalat les mateixes fonts, que han recordat que Sánchez va donar ordres a l’Advocacia de l’Estat perquè no acusés de rebel·lió els líders independentistes.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa