AENA promociona l'aeroport de Barajas a la seva presentació de resultats de 2018

Tot i que El Prat ha assolit la millor xifra de la seva història, arribant als 50 milions de passatgers, l'empresa pública només destaca el rècord de l'aeroport madrileny, amb 57,8 milions
Els taulells de check in a l'aeroport de Barcelona-El Prat | iStock

AENA, l'empresa pública espanyola que gestiona els aeroports d'interès general de tot l'Estat, ha presentat aquest dilluns les xifres corresponents a l'any 2018 de totes les infraestructures que gestiona. La forma com explica els resultats a les seves notes de premsa, però, mostra la tendència d'AENA a donar més visibilitat als bons resultats de l'Aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez que no pas a la resta d'aeroports de l'estat espanyol, particularment el de Barcelona-El Prat, que durant l'any passat va tenir volum d'operacions i passatgers gens menyspreable. Si l'empresa destaca els resultats rècord els aeroports canaris o de l'aeroport de Palma, els de l'aeroport de Barcelona queden amagats.

 

Així, a les notes de premsa que han enviat als mitjans informant de les xifres de passatgers i mercaderies, mentre els resultats de Barajas apareixen com "el millor registre de la seva història" amb 57,8 milions de passatgers, un augment del 8,4% respecte l'any anterior, els de l'aeroport de Barcelona apareixen dins l'apartat d'uns aeroports catalans que "mantenen les seves xifres de creixement" tot i que, més endavant, expliquen que El Prat va assolir els 50 milions de passatgers l'any 2018, volum que també suposa el millor de tota la història de l'aeroport català, amb un creixement d'un 6,1% en comparació amb les xifres de 2017.

 

La comparació entre les xifres dels dos aeroports i la manera com els explica la mateixa AENA afegeix llenya al foc de la controvèrsia que, des de fa anys, hi ha respecte el comportament de l'empresa pública, que ha estat acusada en repetides ocasions d'afavorir l'aeroport madrileny en detriment del de la capital catalana.Comentaris
enricsvh
I tenint tots els transbordaments i tenint totes les companyies premium, no més te 57 mil.lions de passatgers ?
Vicenç Ramoneda
El rècord de l'aeroport de El Prat és de 63,3 milions de passatgers i el madrileny 48,2 milions de passatgers si no fos perquè tot està centralitzat a Barajas.
Miquel
Esto es en lo que se refiere al número de pasajeros. Si nos referimos al volumen de beneficios, El Prat le gana de lejos a Barajas. Que lo destaquen , el Prat es el aeropuerto más rentable de AENA.
JordiP
No sé quin és el misteri. Barajas és l'aeroport d'AENA. El Prat només és l'aeroport de Barcelona, aquella insignificant població provinciana dels agarrats aquells que parlen el dialecte català i que sempre estan queixant-se. Per què AENA hauria de promoure un aeroport de províncies si té el de la Capital d'Ehpaña?
Jordi del Guinardó
Un tal Maurici Lucena, psocialista del psc, no és el president de Aena?. .

envia el comentari