Algunes notes de tast dels millors vermuts de Catalunya del 2015

Durant les diverses fases del concurs, el jurat va anotar característiques sensorials de les referències avaluades

A la primera fase del concurs de vermuts, més d'una vintena de professionals i prescriptors del producte de proximitat van formar part del jurat de tast a cegues. Entre les diferents avaluacions, també es va incloure una descripció del producte que avaluaven sense saber, en cap cap, de quina marca o elaborador es tractava.

  

  

El jurat va opinar dels vermuts que més els van agradar en aquesta primera edició dels Premis Vinari dels vermuts catalans destacant-ne les següents característiques:

  

  

En la categoria de blancs, daurats o taronges

  

  

-VERMUT CHAPPÓ BLANC:

  

Preu: entre 7,50 i 9,90 €

  

  

Iolanda Bustos, xef de La Calèndula de Girona: "Destaquen notes afruitades, de fruita de pinyol com els préssecs, albercocs, nespres i molt floral, amb records de gessamí i flor de taronger, pels records cítrics. Molt equilibrat en nas i en boca".

  

  

-VERMOUTH YZAGUIRRE BLANCO RESERVA:

  

Preu: 9,50 €

  

  

Ricard Martínez, bàrman del F&B Hotel Duquesa de Cardona de Barcelona: "Un vermut blanc que presenta aromes suaus i sorprèn en boca, amb un toc picant i especiat al final".

  

  

-VERMUT CHAPPÓ DAURAT:

  

Preu: entre 7,50 i 9,90 €

  

  

Manel Tirvió, president honorífic del Club del Bàrman de Catalunya i propietari del Tirsa Cocktail Bar: "És ideal per al còctel Manhattan".

  

  

Josep Escudero, enginyer i membre docent de l'escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, l’Escola d'Espiells: "Un vermut de tall clàssic i elegant, llarg i golós. Amb el punt de dolçor que ajuda i embolcalla l'amargor, molt ben equilibrat. En resum, una delícia".

  

  

-VERMUT DE FALSET TARONJA:

  

Preu: 7,75 €

  

  

Fermí Ferré, enòleg: "De color taronja amb reflexos daurats. En nas, destaquen les aromes d'herba seca i fruits secs. En boca, té una entrada fresca, un bon cos i una amargor-dolçor molt ben equilibrada".

  

  

En la categoria de vermuts vermells o negres, descriuen els vermuts premiats com:

  

  

-VERMUT CORI:

  

Preu: 4,5 €

  

  

Lluís Ràfols, enòleg de Codorníu durant més de 40 anys: "Un vermut roig de color caoba, amb un nas net, potent, equilibrat i clàssic, on destaquen sobretot les herbes mediterrànies. Bona boca complexa amb notes amargues que sobresurten al final".

  

  

-VERMOUTH OLAVE ROJO:

  

Preu: entre 6,5 - 7 €

  

  

Montse Nadal, professora de la Facultat d’Enologia de Tarragona (URV) i presidenta del concurs de vins de la DO Tarragona: "Un vermut ben harmònic, té bon equilibri entre la dolçor del caramel i el bouquet de les herbes aromàtiques i els punts d'amargor. En boca, té una bona persistència i un final llarg i intens".

  

  

-VERMUT MIRÓ ROIG:

  

Preu: 5 €

  

  

Jordi Noguer, propietari i xef del restaurant La Clau de Sant Pere de Ribes: "Perfecte per a elaborar un còctel Negroni".

  

  

Josep Sucarrats, director de la revista CUINA, autor del llibre Teoria i pràctica del vermut: "Predominen les notes d'herbes aromàtiques, espècies dolces i també les sensacions herbàcies, de frescor. Té el contrapunt just d'amargor final. Un vermut rodó i ben equilibrat".

  

  

En la categoria de vermuts vermells o negres reserva, descriuen els vermuts premiats com:

  

  

-YZAGUIRRE ROJO RESERVA:

  

Preu: 10,5€

  

  

Montse Velasco, sommelier de La Cuina del Guinardó i premi Nas d'Or 2011: "Un vermut de tons que recorden al cafè amb reflexos ambarins, net i brillant. Nas intens i complex, amb un perfil aromàtic molt persistent i de sabor molt agradable".

  

  

-VERMUT DOS DÉUS RESERVA 2014:

  

Preu: aprox. 24 €

  

  

Anna Casabona, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers de Tarragona: "De color ambre, mat, molt subtil en nas amb presència de notes d'herbes i frescor. En boca és amarg i de llarg final. Autèntic i amb caràcter".

  

  

-VERMUT MYRRAH RESERVA:

  

Preu: 9,5 €

  

  

Clara Antúnez, sommelier i nutricionista, coescriptora del llibre 100 vins catalans que has de conèixer i de les guies d'enoturisme catalanes: "Vermut que presenta un bon equilibri de notes dolces -records d’aromes d’herbes medicinals-, amb un interessant toc amarg i del pas per fusta".

Comentaris

envia el comentari