El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP li pren un escó a Cs gràcies al vot exterior
  • CA

Escó al temps afegit. El PP li ha pres una cadira a Ciutadans (Cs) gràcies al recompte del vot exterior a Tarragona. D’aquesta manera, els populars passen a tenir 4 diputats al Parlament, mentre que els d’Inés Arrimadas, 36. Així doncs, el cap de llista en aquesta demarcació, Alejandro Fernández, recupera el seu lloc a la cambra. La formació d’Arrimadas havia obtingut aquell escó per només 13 vots. Ara, però, aquell seient passa de ser taronja a blau cel. Qui es quedarà fora del Parlament serà Fernando Pecino, número sis de la llista per Tarragona de Cs. 

Aquest canvi, de totes maneres, no li treu la victòria a Ciutadans en aquestes eleccions. Amb 36 diputats, continua sent el partit més votat el 21 de desembre. La llista del president Puigdemont, que va quedar en segona posició, va obtenir 34 escons.

 

La condició del PP en aquesta legislatura tampoc canvia. La formació de Xavier García Albiol romandrà al Grup Mixt juntament amb la CUP. Tots dos partits, doncs, tindran ara el mateix nombre d’escons, tot i que els anticapitalistes van obtenir gairebé 10.000 vots més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa