El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ara, boicot espanyol contra la cervesa belga
  • CA

La retirada -percebuda com a humiliant- de l’euroordre de detenció contra Carles Puigdemont i uns altres quatre membres del Govern ha generat una resposta popular -per ara, amb protagonisme bàsicament a les xarxes- que exigeix un boicot dels consumidors espanyols als productes belgues, en paral·lel al que s’aplica, des de fa anys, contra els cellers catalans i altres empreses que comercialitzen els seus productes al mercat espanyol. Els llistats corren per fòrums de gran penetració popular com Forocoches o Burbuja, a més d’opinions a totes les xarxes socials.

 

De la mateixa manera que en el cas català la campanya de boicot s’organitza a l’entorn del cava, en la llista que circula des de fa dies per les xarxes hi té un protagonisme destacat la cervesa belga. La fúria espanyola es concentra contra les marques més conegudes, com Leffe o Chimay, sense tenir en compte l’origen divers de l’accionariat. El mateix passa amb els bombons Godiva, que també apareixen en el llistat tot i pertànyer a Yildiz Holding, una multinacional turca del sector de l’alimentació. La crida al boicot també afecta a productes de tipus cultural, com les pel·lícules de Jean-Claude Van Damme i fins i tot als àlbums de Tintín, el més famós dels reporters belgues. Es dóna la circumstància, a més, que Bèlgica és el principal mercat exterior per al cava català, amb un creixement constant que l’ha permès superar les vendes a Alemanya.

 

A nivell institucional, el govern espanyol també ha esclatat públicament contra la policia local de Brussel·les per haver certificat una participació de 45.000 manifestants catalans en suport als membres del Govern a l’exili. El portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, també ha exigit explicacions al govern belga per algunes estelades que van incorporar els cotxes patrulla de la policia metropolitana de Brussel·les en senyal de simpatia amb els manifestants catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa