El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un moviment intern del PDeCAT exigeix aixecar ja la suspensió
  • CA
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | ACN

Amb el títol “Per la República Catalana, aixequem la suspensió de la declaració d’independència”, la plataforma per la Sobirania -un moviment intern dins el PDeCAT que va esperonar l’independentisme quan encara era CDC- ha difós un manifest amb el que exigeixen fer efectiva la Declaració d’Independència del passat dimarts.

 

  

El document, al que ha tingut accés El Món, demana “culminar” el procés engegat arrel del referèndum de l’1 d’Octubre. “Culminar vol dir  aprovar en el Parlament de Catalunya la Declaració d’Independència de Catalunya i assumir-la en tota la seva dimensió per part del Govern del nostre president, Carles Puigdemont“, precisa el document.

 

En aquest sentit, el text “recorda” als representants polítics “la necessitat d’assumir fins a les darreres conseqüències els efectes” de la llei del Referèndum i de la Llei de Transitorietat. “Un compromís que, confiem plenament, afrontaran sense dubtar i sense defallir en cap moment”, conclouen.

 

La Plataforma considera que la suspensió va ser “oportuna per mostrar a la societat catalana, a l’espanyola i al conjunt de la comunitat internacional, la determinació pel diàleg i per l’entesa d’aquest país i d’aquest Govern en concret”. Una mostra que no ha servit de res perquè la part espanyola no vol ni parlar. Es més, el manifest considera que “la resposta, però, ha estat més abrupta, rude i predemocràtica del que hauríem pogut imaginar”. “Els dos principals partits espanyols, Partit Popular i Partit Socialista, han evidenciat un menyspreu absolut cap al president, les institucions catalanes i el conjunt de la nostra societat. També vers els principis democràtics més essencials”, enfatitza.

Els signants també aposten perquè el “vergonyós requeriment enviat pel govern espanyol quedi sense resposta al ser, ja, un Estat sobirà i que la resposta s’adreci als homes i les dones d’aquest país tot donant per finalitzada la suspensió de la Declaració d’Independència i proclamant la República Catalana“.

 

Entre els impulsors del document s’hi troben Eric Bertran, Víctor Terradellas, Josep Tarin, Àlex Gallo, Guillem Pursals;  Teresa Giral, Pol Serrano, Guillem Matute, Alexi Balaguer, Esteve Suñé, Marc Gafarot, Marc Clos, Àngel Colom, Judit Masgrau, Jordi Ibàñez, Xavier Bosch, Joan Pozas, Laura Rovira, Latifa el Hassani, Mark Serra, Gemma Lopez, Santi Martínez, Ivan Condés o Anthony Corey.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa