El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El guàrdia civil que acusa els minyons escoltes de dirigir els CDR porta els seus fills a un cau de les Corts
  • CA

 

 

L’autoconfiança en les seves investigacions no seria el que alguns oficials de la Guàrdia Civil fan a la vista del que expliquen al magistrat instructor Pablo Llarena. Fins al punt, que confiarien personalment el lleure educatiu dels seus fills a “violents”. Ironia de la vida que la mostra el fet que el principal encarregat de dirigir la investigació contra l’1-O de la Guàrdia Civil porta els seus fills a un cau de minyons escoltes, un cau que pertany als minyons escoltes que el cos policial considera instigadors de la violència dels Comitès de Defensa de la República. 

 

En la “Diligència de Informe sobre els Comitès de Defensa de la República (CDRs)” de 138 planes, la Unitat de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil intent és  el dens estudi amb el que el cos armat intenta descriure al magistrat instructor de la causa de l’1-O al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, el que són aquests grups d’acció ciutadana que reivindiquen el mandat del referèndum i la declaració del 27 d’octubre.

 

 

En el mateix informe, la Guàrdia Civil elabora un llistat dels sospitosos que liderarien l’estratègia dels CDR. De fet, són els integrants del grup impulsor En Peu de Pau. Entre els noms escollits pels agents d’investigació com a membre de l’Estat major s’hi troba el d’en Joan Guisado, de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guia.  Un nom que ha causat sorpresa i estupor no només a la comunitat escolta de Catalunya, sinó concretament a l’agrupament Escolta de les Corts on el responsable de la brigada judicial de la Guàrdia Civil que autoritza els atestats, el tinent coronel Daniel Baena, hi porta els seus fills. És més, Guisado en va ser cap durant anys. 

Ara la comunitat d’aquest agrupament escolta, que aviat complirà 25 anys, es mostren sorpresos davant la situació. “Un policia porta els seus fills cada dissabte al cau quan considera que són grups terroristes? Va, home, va, això no s’ho creu ni ell”, asseguren membres de la comunitat del cau. “Això demostra que sap que menteix en els seus informes”, afegeixen. També a la comunitat hi ha preocupació. “En el xat de wattsapp dels pares hi hem dit moltes coses”, asseguren en conversa a El Món. “És evident que el cau sempre hem mostrat simpatia amb el procés”, senyales altres o admeten que “ens hem convocat per anar a manifestacions a través del grup”.

 

 

De tota manera, els pares dels minyons també admeten que des que va esclatar el cas Tàcito, nom del perfil que Baena hauria utilitzat a les xarxes per tal de criticar el moviment sobiranista, l’oficial de la Guàrdia Civil no s’ha deixat veure més per l’agrupament escolta. “Venia amb normalitat els dissabtes a portar els nanos al cau, sense problemes… i ara resulta que deixava els nens a mans de terroristes???”, ironitzen els pares. De fet, la comunitat del cau no entén com pot apuntar el moviment escolta de “violent” una persona que “el coneix” i que, a més, porta els seus fills a una escola amb pedegrí catalanista del mateix barri. De fet, alguns apunten que va arribar a mirar de portar els nanos a l’escola on Ruben Wasenberg, actual diputat d’ERC i que també hi surt a l’informe, n’era docent. I no hi va entrar per punts. No seria un cas clar, com a mínim, d’autoconfiança en els mateixos informes. 

L'informe complert de la Guàrdia Civil sobre els CDR
L’informe complert de la Guàrdia Civil sobre els CDR | QS

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa