El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Domènech confessa la seva preferència per Iceta
  • CA

 

El cap de llista de Catalunya En Comú-Podem a les eleccions del 21-D, Xavier Domènech, ha admès aquest dimarts que se sentiria més còmode donant suport a l’investidura del primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Miquel Iceta, que a la de qualsevol dels altres candidats a la presidència de la Generalitat, però ha censurat que el líder del PSC hagi parlat de retallades i hagi donat suport al Partit Popular “a canvi de res”.

En declaracions a la Cadena SER, el dirigent dels ‘comuns’ ha mostrat la seva confiança en què el seu partit sigui clau per “configurar noves majories” a Catalunya que no es facin “des de la unilateralitat”. Entrant en detalls, Domènech ha descartat pactar amb el PP de Xavier García Albiol, de qui ha dit que “representa pràcticament la xenofòbia” o amb els Ciutadans d’Inés Arrimadas, que considera l’aposta de l’expresident espanyol José María Aznar. En el cas del candidat socialista, Miquel Iceta, el cap de llista del CatComú-Podem ha confessat que és el candidat a qui donaria suport més còmodament, tot i que ha admès la seva “sorpresa” per les referències recents d’Iceta a “retallades”, els seus pactes amb els hereus del sector autonomista d’Unió Democràtica de Catalunya -Ramon Espadaler, d’Units per Avançar- o que hagi donat suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola “a canvi de res”.

 

A més, Domènech també ha refusat pactar amb els independentistes, a qui ha acusat d’oblidar-se de la meitat dels catalans i ha considerat que “els qui ens han dut a aquest punt de bloqueig no són els qui ens en poden treure”. En concret, ha estat molt crític amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, a qui ha recriminat que ara digui que no hi ha sortida unilateral a la crisi catalana, cosa que ha considerat un “autoengany” i un “deliri” a més de ser “mentida”. “El més greu”, ha dit Domènech, és que els arguments de Rovira són “l’intent de fer coherent un relat que cada cop és més incoherent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa