El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament constitueix la comissió d’estudi del concert econòmic
  • CA

La presidenta, Núria de Gispert, ha constituït aquest matí la comissió d’estudi d’un nou model de finançament basat en el concert econòmic, que haurà de tenir enllestides les conclusions el 31 d’octubre per elevar-les al ple.

La comissió, que el ple va acordar crear el 4 de maig, ha d’analitzar les relacions fiscals entre Catalunya i l’estat, l’actual sistema de finançament autonòmic, la incidència que té en el grau de desenvolupament econòmic i la prestació de serveis públics al Principat, i la viabilitat legal i econòmica d’un model de finançament per a Catalunya que permeti recaptar, gestionar, inspeccionar i liquidar els impostos i equiparar els ingressos als del concert econòmic vigent al País Basc i a Navarra.

Divendres vinent la comissió haurà de decidir el pla de treball, que s’allargarà, com a màxim, fins el dia 31 d’octubre. Els grups presentaran la setmana vinent les seves propostes de pla de treball i de sol·licitud de compareixences, i el govern haurà d’aportar la documentació de què disposi. Un cop acabats els treballs, s’elevaran les conclusions al ple, on es votaran.

La comissió ha escollit el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, com a president, amb els vots favorables de CiU, PSC, PPC i ERC i l’abstenció d’ICV-EUiA, Ciutadans i Solidaritat. Turull ha demanat als grups parlamentaris que “ajudin perquè la comissió pugui complir” i s’ha posat a disposició seva i del govern per fer-ho.

És en aquest sentit Turull diu que es crea aquesta comissió, “amb el desig de corregir aquest dèficit fiscal i d’autogovern sobre els nostre propis tributs, i amb la voluntat que aquest nou model sigui compartit per Govern i Parlament i tingui el suport social més ampli possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa