El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia cita a declarar Hèctor López Bofill per alguns dels seus tuits
  • CA

 

La Fiscalia Superior de Catalunya ha citat a declarar en qualitat d’investigat el jurista i escriptor Hèctor López Bofill arran de la publicació d’algunes de les seves piulades a Twitter. L’advocat, que sempre ha mantingut una posició marcadament independentista, ha publicat la citació a la xarxa, tot considerant que se’l persegueix per les seves “opinions polítiques” expressades en públic i ho considera “un nou atac a la llibertat d’expressió”. 

 

“Espanya més a prop de Turquia”, afegeix, tot mostrant el document que ha rebut, on se’l cita per declarar el proper 8 de maig. El jurista ja ha començat a rebre suport de gent del món sobiranista de la política, com l’exconseller Francesc Homs, del partit Solidaritat Catalana per la Independència, o del sindicat al que ell pertany, la Intersindical-CSC.

 

 

Els tuits pels quals està sent investigat no han transcendit encara, però el jurista ho emmarca en el context polític i d’opinions independentistes. Des de Solidaritat han mostrat el seu suport i han considerat que “la llibertat d’expressió s’ha convertit en un nou enemic a abatre per a l’Estat espanyol”. A més, la formació diu que “estudiarà totes les mesures a emprendre des del punt de vista legal, polític, mediàtic i popular per defensar de López Bofill i també el dret inalienable a la llibertat”.
 

Des del sindicat al que pertany el jurista, s’han solidaritzat amb ell i han destacat que constaten “l’existència d’una doble vara de mesurar pel què fa a les actuacions judicials contra usuaris de les xarxes socials”. “Existeix el precedent de nombroses amenaces de mort, crides al genocidi o oberta incitació a la violència contra ciutadans catalans per raó de la seva militància independentista o, encara més greu, pel senzill fet de ser catalans”, asseguren, tot afegint que veuen “amb preocupació com drets civils bàsics, com ara la llibertat d’expressió, són encotillats cada cop més per l’estat espanyol”. 

A més, el sindicat creu que la citació a López Bofill “té la pretensió d’esdevenir exemplaritzant i generar por” entre els independentistes, i per això ha fet una crida “a estendre la solidaritat i a articular els necessaris mecanismes cívics per a salvaguardar els drets fonamentals de la ciutadania d’aquest país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa