El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trillo serà rellevat del seu càrrec però el govern espanyol ho deslliga del Yak 42
  • CA

 

El Govern espanyol ha recordat aquest dimecres que l’exministre de Defensa Federico Trillo serà rellevat pròximament com a ambaixador a Londres igual que 70 ambaixadors més perquè “toca” i fins ara no s’havia pogut iniciar el procés de renovació perquè l’executiu es trobava en funcions, segons han indicat a Europa Press fonts governamentals.

Per tant, les fonts consultades han deslligat el pròxim cessament de Trillo de l’informe del Consell d’Estat sobre l’accident del Yak 42 que determina que el Ministeri de Defensa que ell dirigia el 2003 va tenir indicis del risc i no va actuar.

 

L’executiu de Mariano Rajoy ha estat més de deu mesos en funcions, fet que ha impedit la renovació habitual dels ambaixadors, el mandat del qual no acostuma a excedir de quatre anys. Per aquesta raó, en els últims mesos estan pendents un altre cop nomenament un total de 72 representants diplomàtics.

En aquest grup es troba l’exministre Trillo, que va ser nomenat ambaixador a Londres el mes de març del 2012 i la “missió està caducada”. Per això, fonts governamentals han precisat que es procedirà al seu relleu en “les pròximes setmanes o mesos” perquè “toca”, si bé expliquen que aquest procés té uns temps perquè cal sol·licitar el plàcet al país de destí i que aquest ho autoritzi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa