El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Morata i Kroos aixequen el Bernabéu (2-1)
  • CA

El Reial Madrid ha aconseguit la segona victòria de la temporada en un magnífic partit de futbol celebrat al Santiago Bernabéu, aquest dissabte al vespre. Els homes de Zinedine Zidane han patit fins l’útim instant, però un golàs de Kroos ha acabat decantant una bona actuació ofensiva dels dos equips en favor dels locals (2-1).

Els blancs han tingut el domini durant els primers vint minuts de partit. Han sotmès el Celta i l’han tancat a la seva pròpia àrea, això sí, sense crear perill. Les ocasions han arribat a partir del moment en el qual l’enfrontament s’ha obert i els dos equips han trobat els espais a través de les transicions ofensives ràpides i d’errors defensius rivals. Els locals n’han tingut quatre de molt clares, sobretot quan el croat Modric ha avançat línies i ha generat futbol prop de l’àrea gallega. El migcampista ha fet tremolar la porteria amb un llançament que ha escopit el travesser i ha obligat Sergio Álvarez a actuar en dos xuts llunyans.

El Celta també ha generat cert perill durant la primera part. Els de Berizzo no han llançat la possessió de la pilota i han provat de controlar el Reial Madrid a través de moure-la d’una banda a l’altra. Les bones pujades d’Hugo Mallo, el lateral dret, i les arribades dels interiors Orellana i Pablo Hernández han obligat el Madrid a recular. El Celta s’ha apropat, ha passejat la pilota per l’àrea, però només ha aconseguit tenir una ocasió clara de gol, una oportunitat que ha desaprofitat Theo Bongonda. El belga ho ha tingut tot de cara, després de recuperar una pilota en una zona perillosa, però no ha sabut resoldre davant Kiko Casilla.

En la segona part, el Celta ha sortit amb tota la intenció de tancar el Reial Madrid. Durant deu minuts, els de Vigo han aconseguit el seu objectiu i han fet tremolar el Bernabéu, però els locals s’han endollat i han avançat línies per pressionar el Celta. A partir de la pressió, els blancs han fet dubtar els gallecs i han tornat a generar perill, fins a l’arribada del gol. Un greu error en la sortida de pilota, ajudat per l’alta pressió, ha fet que Marco Asensio es trobés sol davant Sergio Álvarez. L’ex de l’Espanyol no ha sabut definir correctament, però el rebot ha quedat mort a les botes de Morata, que no ha perdonat amb el porter vençut i la defensa descosida. Minuts després, la realització televisiva ha mostrat un fora de joc clar de Morata en l’inici de la jugada. Tot i no tocar la pilota, el davanter blanc ha fet intervenir el seu marcador i ha provocat, amb el cos, que el defensa visitant caiés i deixés la pilota lliure per a Marco Asensio.

Però l’alegria blanca no ha durat ni cinc minuts. Una bona acció del suec Guidetti, enduent-se dos defenses locals, ha deixat lliure de marca Fabián Orellana a la frontal de l’àrea. El xilè, especialista en la definició llunyana, ha col·locat la pilota a l’escaire de la porteria de Kiko Casilla, que no ha pogut fer res més que aplaudir. El Celta havia merescut marcar i, en el moment més delicat, ho ha aconseguit.

Però els de Berizzo no han pogut mantenir l’aventatge en un Bernabéu que ha empès el seu equip a tirar endavant. El Madrid ha tornat a pressionar i s’ha bolcat sobre la porteria d’Álvarez que, després de salvar-ne dues de molt clares a Gareth Bale, no ha pogut impedir que Toni Kroos tornés a avançar els blancs amb un xut llunyà, ras, fort i molt col·locat, que ha picat al pal i ha entrat, faltant únicament vuit minuts pel final. Aquest gol ha deixat molt tocat el Celta, que havia aconseguit mantenir els madridistes a ratlla durant els darrers minuts, però que ja no ha pogut capgirar el marcador advers davant un Reial Madrid que ha mostrat certes carències defensives.