Les empreses a Catalunya incrementen la facturació per sobre de la mitjana espanyola el 2016

Al conjunt de l'Estat les grans companyies registren un augment de vendes més gran que les pimes, segons un estudi d'Eada
Noves instal·lacions de l'empresa Metalcaucho a Rubí | Cedida

 

La situació econòmica de les empreses espanyoles ha ''millorat significativament'' en aquest 2016 amb un increment positiu de les vendes per tercer any consecutiu, segons un estudi coordinat per Eada i elaborat amb la col·laboració de Cepyme i Fepime. Aquest 2016 l'increment de la facturació ha estat del 3,7%, un percentatge igual al que es va registrar en el 2015 i per sobre del creixement del 0,3% que es va acumular en el 2014, per primera vegada en positiu des del 2012.


Tot i això, les grans empreses i les industrials són les que millor aprofiten la bonança econòmica amb un increment de la facturació del 10,2% mentre que les microempreses industrials van augmentar-la un 3,2%. Les empreses de Catalunya registren un increment d'ingressos del 5,7%, per sobre de la mitjana espanyola (3,7%).

 

L'estudi d'Eada indica que les grans empreses industrials registren un increment de les vendes del 10,2%, seguit de les del sector comercial, el 9,7%, i les mitjanes empreses del sector serveis amb un 9,3% d'increment de les vendes. Aquests són els tres sectors amb un percentatge més gran de creixement de les vendes. 

 

Per sota de la mitjana espanyola, amb un augment de la facturació del 3,7%, i com els tres sectors amb creixements més baixos de vendes, hi ha les microempreses i les petites empreses del sector serveis, amb creixements del 2,1% i del 3,1%, respectivament, i les microempreses industrials amb un augment del 3,2%. 


Millor xifra de rendibilitat des del 2007
 

L'estudi indica també que la rendibilitat econòmica per empresa el 2016, variable que mesura la rendibilitat obtinguda per cada euro invertit, se situa en el 7%, la millor xifra des del 2007. 
 

De cara als pròxims anys, amb un escenari menys generós de tipus d'interès baixos, les empreses que més patiran en la seva rendibilitat seran les pimes i les microempreses que veuran com els seus costos financers redueixen el seu marge de beneficis. 
 

L'estudi també indica que aquest 2016 el nombre d'empreses de l'informe amb beneficis va ser del 77% mentre que el 2012 aquest percentatge només afectava al 52% de les empreses. 
 

Els autors de l'informe també destaquen que gran part de les inversions que afronten les empreses es fan per la via de l'autofinançament cosa que ha fet que l'endeutament empresarial en el conjunt de l'estat espanyol s'hagi situat en 914.000 milions d'euros el 2016, un 23% per sota dels 1,198 bilions d'euros al desembre del 2012. 
 

En relació amb les previsions de cara aquest any 2017, el 67% de les empreses enquestades per Eada indiquen que afronten aquest any amb millor perspectives que el 2016. 


Les empreses catalanes venen més 
 

Les xifres de Catalunya indiquen que el creixement de les vendes de les empreses instal·lades en aquest territori ha estat en general del 5,7%, per sobre del 3,7% del conjunt de l'Estat. 
 

El 87% de les empreses catalanes han obtingut beneficis mentre que només el 13% han declarat pèrdues en l'exercici. La rendibilitat econòmica de les empreses catalanes s'ha situat en el 7,6% mentre que aquest rendibilitat baixa fins el 7% al conjunt espanyol. 
 

En relació amb les perspectives d'ocupació, el 42% de les empreses catalanes preveuen que incrementaran la seva plantilla mentre que al conjunt de l'estat espanyol aquest percentatge baixa fins el 37%. 
 Comentaris
cartanya
Si, Si tot això esta mol be; però qui s'emporta els beneficis? La hisenda espanyola: No hace falta decir nada mas.
1
marcelramon
Si tant malament tinguèsim d'anar amb un nou Estat, no vindrien a instalar-se aquí les grans empresses, i no parant de venir, i això que no hi ha (encara) corredor mediterrani, i els empresaris espanyol ja manifesten que si en un Estat nou anem be, ells volen venir a Catalunya, perquè al final, les banderes per a ells es lo de menys, lo important es que hi hagi negoci, i a Catalunya n'hi ha i n'hi haurà més un cop independents,això vol dir llocs de treball, més cotitzacions, i més bones pensións
0

envia el comentari