Sabies que una senzilla infusió pot ajudar-te a combatre l’estrès i millorar la memòria? Descobreix com el romaní i el llorer, dos ingredients quotidians, esdevenen aliats per reduir l’ansietat i aportar benestar. Una fórmula natural, econòmica i fàcil de preparar que molts experts destaquen pels seus beneficis.

No és màgia ni un medicament miraculós, però sí un complement saludable que pot marcar la diferència. Els nutricionistes recorden que les infusions no substitueixen els tractaments mèdics, però poden ser un gran suport per a qui busca relaxar-se, enfortir la memòria i calmar el sistema nerviós amb l’ajuda de la natura.

Propietats del romaní i el llorer

El romaní (Rosmarinus officinalis) i el llorer són molt més que simples espècies per donar gust als guisats. Des de fa segles, formen part de la medicina popular per les seves propietats digestives, antiinflamatòries i relaxants.

Segons un estudi publicat a la National Library of Medicine dels Estats Units, el romaní “ajuda a reduir la inflamació i equilibra les bacteris intestinals”. També actua com a analgèsic suau, millora la digestió i té propietats antioxidants que protegeixen les cèl·lules del dany oxidatiu.

El llorer conté compostos amb efecte antiinflamatori i antioxidant. És ric en enzims que faciliten l’absorció de proteïnes, ajudant el sistema digestiu a funcionar millor. A més, aporta vitamines i minerals essencials que reforcen les defenses naturals del cos.

Beneficis per al sistema nerviós i la memòria

Aquesta infusió és coneguda pel seu efecte calmant sobre el sistema nerviós. Moltes persones la prenen per reduir l’ansietat, el nerviosisme o per fer front a períodes d’estrès elevat. El romaní destaca per la seva acció sobre el sistema nerviós central, ajudant a combatre la fatiga mental i a mantenir la memòria en bon estat.

L’estudi de Rahbardar i Hosseinzadeh (2020) assenyala que els compostos actius del romaní tenen efectes neuroprotectors, preservant les funcions cerebrals i modulant les respostes davant l’estrès.

El llorer, per la seva banda, contribueix a la relaxació general gràcies als seus olis essencials, ajudant a reduir la inflamació associada a l’estrès crònic.

Com preparar aquesta infusió calmant

La preparació és molt senzilla i només calen ingredients habituals que segur que tens a casa.

Recepta:

  1. Bull una tassa d’aigua.
  2. Afegeix una cullerada de romaní fresc o sec.
  3. Incorpora quatre fulles de llorer.
  4. Apaga el foc i tapa la infusió.
  5. Deixa reposar 10 minuts.
  6. Cola la infusió.
  7. Serveix-la calenta, opcionalment amb una mica de mel i suc de llimona o llima.

Vitamins i minerals del llorer

Segons el Flushing Hospital Center de Nova York, el llorer aporta vitamines A i C, ferro, potassi, calci i magnesi, que reforcen el sistema immunitari, la salut dels ossos i la cardiovascular.

També pot ajudar a alleujar la migranya i facilita la digestió de proteïnes, sent especialment útil després de menjars abundants.

Quan i com prendre-la

El millor moment per consumir-la és al matí, en dejú o després d’un esmorzar lleuger, per preparar el sistema digestiu i aportar calma abans del dia.

Es recomana prendre-la calenta, alternar amb altres infusions suaus, i evitar l’excés de romaní, que pot ser estimulant en grans dosis.

Les dones embarassades, lactants o persones amb condicions mèdiques han de consultar un especialista abans d’incorporar aquesta infusió a la dieta.

Una tradició per al benestar diari

El romaní i el llorer en infusió formen part d’una tradició ancestral de benestar natural. No substitueixen la medicina, però sí són un gest d’autocura que ajuda a connectar amb la natura i a trobar moments de pau en la vida diària.

Prova aquesta infusió i comparteix la teva experiència per ajudar a més persones a descobrir els seus beneficis.

Tanca l’estrès, obre la calma: regala’t un moment de pau amb aquesta infusió natural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa