MónEconomia
La inflació a l’eurozona continua a la baixa i se situa en el 8,5%

L’Eurostat ha confirmat aquest divendres que la taxa d’inflació a l’eurozona durant el febrer es va situar en el 8,5%, en línia amb les estimacions publicades a principis de mes. Així doncs, aquest mes de febrer la taxa ha caigut una dècima a la zona euros i ja acumula quatre mesos consecutius de baixades. Aquesta tendència ha estat motivada per l’estratègia de pujada de tipus d’interès adoptada pel Banc Central Europeu (BCE). Tot i això, cal recordar que la inflació es manté molt per sobre l’objectiu del 2% i també per sobre la variació registrada el febrer de l’any passat, del 5,9%. Pel que fa a Espanya, els preus durant el segon mes de l’any es van incrementar un 6% en termes interanuals, una dècima més en comparació al gener.

Per altra banda, l’import dels productes a l’eurozona en termes intermensuals va créixer de mitjana un 0,8%, una pujada impulsada per l’encariment dels aliments, l’alcohol i el tabac, segons ha publicat l’Eurostat i ha recollit l’ACN aquest divendres. Per contra, l’energia va continuar abaratint-se, registrant una reducció dels preus de l’1,1% entre gener i febrer. A l’Estat, la taxa d’inflació intermensual al febrer es va situar en el 0,9%, lluny de la caiguda del 0,2% del mes anterior.

La inflació subjacent continua a l’alça

El mes de febrer, l’alça dels preus de l’energia a l’eurozona es va moderar al 13,7% des del 18,9% de gener, mentre que l’encariment dels aliments frescos va pujar al 13,9%, davant de l’11,3% del mes passat. Els serveis van pujar un 4,8% interanual, quatre dècimes més que al gener, i els béns industrials no energètics es van encarir un 6,8%, una dècima més que en el mes anterior. En excloure del càlcul l’impacte de l’energia, la taxa d’inflació interanual de la zona euro es va situar al febrer en el 7,8%, davant del 7,3% de gener. Així mateix, en deixar fos també l’efecte dels preus dels aliments frescos, l’alcohol i el tabac, la taxa d’inflació subjacent de la zona euro va escalar al 5,6% des del 5,3% de gener, el seu nivell més alt de tota la sèrie històrica.

Més notícies
Fotografia panoràmica de Barcelona / Pixabay
L’Eurostat confirma l’alentiment de l’economia europea el tercer trimestre
Notícia: L’Eurostat confirma l’alentiment de l’economia europea el tercer trimestre
Comparteix
EL PIB espanyol va créixer només un 0,2% durant el tercer trimestre de l'any
Una torre de distribució electricitat - Europa Press
La baixada del preu de l’energia modera la inflació de l’eurozona al febrer
Notícia: La baixada del preu de l’energia modera la inflació de l’eurozona al febrer
Comparteix
La taxa interanual es va situar en el 8,5%, mentre que la inflació subjacent va marcar el rècord amb una pujada fins al 5,6%
La pujada de preus en l'alimentació continua sent una de les principals acceleradores de la inflació / EP
La inflació de l’eurozona puja fins al 8,6%, una dècima per sobre l’estimat
Notícia: La inflació de l’eurozona puja fins al 8,6%, una dècima per sobre l’estimat
Comparteix
La taxa és sis dècimes inferior a la del desembre i s'allunya del rècord històric registrat a l'octubre
La presidenta del BCE, Christine Lagarde - Europa Press
Experts europeus eleven les previsions d’inflació per al 2023
Notícia: Experts europeus eleven les previsions d’inflació per al 2023
Comparteix
L'enquesta a analistes del Banc Central Europeu revisa a l'alça l'índex de preus a dos anys vista i justifica l'enduriment de la política econòmica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa