El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’escola bressol de Golmés: “No ens agrada obrir així”
  • CA

L’Escola Bressol de Golmés (Pla d’Urgell) ha reobert portes després d’estar tancada des de mitjans de març arran de la crisi sanitària de la covid-19. Ho ha fet amb 8 dels 20 alumnes d’aquest curs i amb els protocols de seguretat fixats per Ensenyament i Salut. La seva directora Dolors Gou ha remarcat que no els agrada obrir amb aquestes “condicions” que trenquen amb tots aquells valors que han treballat des de sempre i per això ha assegurat que les tres metres hi posaran tot el que puguin perquè els nens “no notin aquest canvi tant brusc”. Mentre que a Lleida ciutat obren la majoria d’escoles bressol municipals, a Barcelona i Sabadell no ho faran fins al 15 de juny i a l’Hospitalet i la majoria de municipis del Baix Llobregat tampoc obren.

‘El Petit Estel’ de Golmés ha reobert portes aquest dilluns després de mesos tancada per la covid-19. Igual que el primer dia d’escola al setembre, molts dels infants que hi han acudit ho han fet plorant i amb dificultats per desprendre’s dels braços dels seus pares per entrar a l’aula. Aquest dilluns però, la situació s’ha vist més “complicada” pel fet que les professores que els han rebut portaven mascaretes i eren més difícils de reconèixer. Així mateix, també ha calgut rentar mans amb gel desinfectant i mesurar la temperatura abans d’entrar a la classe.

Dolors Gou ha reconegut que els hauria agradat tornar a reprendre les classes de forma “normal” però que cal seguir els protocols de seguretat fixats pel Govern. Ara estan limitats a tenir 5 nens per aula i després de fer un sondeig la setmana passada entre les famílies, no ha calgut prendre cap mesura excepcional perquè només van demanar de tornar a portar els fills al centre 8 famílies. Gou ha afegit que han de vigilar amb les joguines que hi ha a les instal·lacions, ja que els nens no les podran compartir i per això han optat per recollir molt material de les aules i per aquest motiu considera que “estan una mica tristes”. Cada nen té el seu propi contenidor de joguines per fer-ne ús.

D’altra banda, Gou ha explicat que els dies que queden del curs aprofitaran per sortir molt a jugar a l’exterior, a fer excursions, passejar i fer treball de recerca. A dins al centre caldrà aplicar molta solució desinfectant i rentar constantment les mans i això els limitarà a l’hora de fer segons quines activitats “experimentals” amb plastilina o pintures. En aquest sentit, alguns materials no es podran rentar i per això s’hauran de llençar després de fer-los servir.

L’Escola Bressol municipal de Golmés obrirà amb l’horari habitual de matí i tarda durant tot el que queda de juny i el juliol. Així mateix, també ofereix el servei de menjador tot i que de moment només en farà ús un alumne. Gou ha assegurat que malgrat tot, “hi havia ganes de tornar” i que també entenen que són un “gran puntal” per aquelles famílies on els pares treballen i necessiten portar els seus fills a l’escola.

Reobertures dispars arreu dels territoris que han entrat a fase 2

A Lleida ciutat han reobert en fase 2 aquest dilluns 13 de les 18 escoles bressol municipal. A Mollerussa, per exemple, també reobriran totes les municipals però ho faran a partir de dimarts. A Tàrrega també estava previst obrir les dues llars municipals. A Barcelona i Sabadell les escoles bressol municipal no obriran fins al 15 de juny i a l’Hospitalet i la majoria de municipis del Baix Llobregat no han reobert per falta de demanda. Si que s’ha obert a Martorell una de les seves tres escoles i a Begues també. D’altra banda, a Cerdanyola, Mollet, Rubí, Montcada i Ripollet tampoc han reobert escoles bressol i a Terrassa se n’ha obert només alguna per poder donar servei al conjunt de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa