MónEconomia
Catalunya rep prop d’un milió de turistes però no supera les dades del 2019

El nombre de turistes estrangers que van arribar a Catalunya el novembre es va situar en els 962.715, una xifra que representa un 8,1% menys respecte del mateix mes del 2019. Segons les dades provisionals de l’Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), aquestes xifres evidencien que la recuperació està a prop, però encara no s’ha arribat a les xifres prepandèmiques. D’altra banda, respecte l’any 2021 (616.059), els viatgers estrangers van augmentar un 56,3%. Tot i això, els visitants es gasten més diners que abans de la Covid-19. En concret, es van gastar 982 milions d’euros, el que suposa 1.020 euros de mitjana per persona durant l’estada. Es tracta d’un 10,15% més que abans de la pandèmia (926 euros), però les dades reflecteixen que hi ha un cert increment a causa de la inflació.

L’INE ha destacat en la publicació de les dades d’aquest dimecres que en l’acumulat entre gener i novembre Catalunya és el territori que més turistes ha rebut de tot l’estat espanyol, amb gairebé 14 milions, més del doble que l’any passat (5.229.499). Ara bé, la xifra encara està lluny dels registres prepandèmia, ja que es troba un 23,9% respecte dels més de 18 milions de l’any 2019. Dos de cada deu viatgers que han visitat Catalunya han sigut francesos. L’estada mitjana dels turistes va ser de 5,4 dies. Catalunya també destaca per ser la segona comunitat més visitada de l’Estat en el penúltim més de l’any, només superada per les Canàries (1,2 milions de turistes) i seguida per Andalusia (593.559).

L’estat espanyol continua sense superar les xifres prepandèmiques

Al conjunt de l’Estat es van rebre 4,3 milions de turistes internacionals al novembre, un 29,2% més que el mateix període del 2021. Aquests 4,3 milions, però, encara se situen per sota dels 4,6 milions del novembre de fa tres anys. En l’acumulat de l’any més de 67,4 milions de turistes han visitat Espanya, també més del doble que l’any passat (28,2 milions). Pel que fa a la despesa dels turistes estrangers, va arribar als 5.387 milions, és a dir, un 43,2% més que el mateix mes del 2021. De mitjana cada viatger va gastar 1.241 euros, el que suposa 165 euros per dia, tenint en compte que l’estada va ser de 7,5 dies. Respecte del 2019, es tracta de 4 euros més per persona i dia.

Més notícies
Les pistes d'esquí concentraran bona part de l'activitat turística a l'interior / ACN

La baixa ocupació hotelera per al pont desconcerta el sector turístic

Notícia: La baixa ocupació hotelera per al pont desconcerta el sector turístic
Comparteix
Els empresaris hotelers catalans fan males previsions de cara a la Puríssima, amb el Pirineu o les Terres de l'Ebre poc per sobre del 70%
Dos turistes es fan una 'selfie' davant la Sagrada Família / ACN

Dos de cada deu turistes estrangers que visiten l’Estat escullen Catalunya

Notícia: Dos de cada deu turistes estrangers que visiten l’Estat escullen Catalunya
Comparteix
El país va rebre 1.483.599 visitants internacionals en el desè mes de l'any
Turistes amb maletes a la sortida de l'aeroport del Prat / ACN

Catalunya no recupera les xifres prepandèmiques de turisme estranger

Notícia: Catalunya no recupera les xifres prepandèmiques de turisme estranger
Comparteix
El territori va rebre un 17,8% menys de visitants durant el mes de setembre
Dos turistes a la plaça Catalunya de Barcelona / David Zorrakino - Europa Press

El turisme frega les xifres prepandèmia i dispara els preus un 26,75%

Notícia: El turisme frega les xifres prepandèmia i dispara els preus un 26,75%
Comparteix
Durant el setembre van arribar a Catalunya més de 2 milions de viatgers, només un 3% menys que el 2019

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a gener 04, 2023 | 12:16
    Josep gener 04, 2023 | 12:16
    Es que no n'hem de tenir mai prou de turistes??????
  2. Icona del comentari de: Pol a gener 04, 2023 | 13:11
    Pol gener 04, 2023 | 13:11
    Que no arribem ni superem les dades del turisme del 2019 és una bona notícia per a tots. Per què ens intenteu fer creure el contrari ? Malaurat el país que fa del turisme massiu, i de totes les seves conseqüències i efectes col·laterals nefastos, el pal de paller de la seva economia i la seva "forma de viure". Als que us agrada "destacar" les dades "no limits" del turisme de cada "temporada", que proposeu per a quan no en càpiguen més ? Ja n'hi ha prou de fer el mec amb el "turisme" i de caure en la trampa de l'estat espanyol, el qual amb les seves lleis i normatives estimula i facilita als especuladors "invertir" en turisme sense límits. Tant de bo no es tornin a superar mai més les "xifres prepandèmiques".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa