MónEconomia
BizAway, la nova manera de veure els viatges de negocis

En el món empresarial els viatges de negocis són, molts cops, un factor clau per obrir-se a nous mercats o oportunitats fora d’on està establerta la teva empresa. Fins ara aquest tipus de desplaçaments s’havien de contractar a través d’una agència de viatges o planificar-los des de la mateixa empresa. Ara bé, el 2015 dos italians, Luca Carlucci i Flavio del Bianco, va decidir intentar canviar el paradigma d’aquest tipus de viatges fundant BizAway. La idea era simplificar la gestió dels viatges de negocis i substituir les agències de viatges i les plataformes digitals centralitzant tot el que podria implicar un viatge de negocis.

Dit i fet, Carlucci i Del Biaco van obrir dues oficines, una a Barcelona i l’altre a Itàlia, on vivien cadascun dels dos cofundadors, i així aprofitar ja des del principi el millor dels dos mercats. Pel que fa a Catalunya van observar un potent teixit empresarial a Barcelona i també un incipient hub de start-ups que podia atreure encara més empreses en un futur, tal com ha acabat succeint a la capital catalana. A més, aquest ecosistema d’empreses emergents també va portar a Barcelona una gran quantitat de talent de fora i un bon grapat d’empreses inversores, cosa que feia de la ciutat un punt ideal i estratègic per començar a captar els seus clients.

Fase d’hipercreixement

A més, es van centrar en els viatges corporatius perquè és un mercat molt fragmentat que factura uns 10.000 milions d’euros anuals només a l’estat espanyol i van pensar que podien captar gran part d’aquest mercat a Europa. De fet, la idea, segons explica al TOT Economia Giovanni Bernardi, cap de vendes de BizAway, és arribar als 1.000 milions d’euros de facturació en un màxim de tres anys i que el mercat espanyol representi el 25% dels ingressos.

Per arribar a aquest objectiu, Bernandi explica que estan buscant entrar en una fase d’hipercreixement, multiplicant per quatre les vendes durant els pròxims 4 anys. Ara bé el que sí que tenen molt clar des de BizAway no vol caure en un hipercreixement desmesurat i d’aquí a uns anys veure que els comptes no surten i haver de recórrer als acomiadaments massius, com està passat a les tecnològiques. Bons exemples d’aquest creixement desmesurat que acaben amb acomiadaments poden ser Facebook o Amazon.

Part d’aquesta fase de creixement que busca BizAway passa per l’obertura a nous mercat i de cara a l’any que ve ja estan planejant obrir dues oficines més de cara al 2023, una a Bèlgica, centre de la Unió Europea, i l’altra a Suïssa. Tot plegat gràcies a una ronda d’inversió de sèrie B que també servirà per consolidar el negoci ja existent.

Més notícies
L'equip de Flappin', la start-up catalana d'experiències sorpresa / Cedida

Flappin’, l’èxit de les experiències amb factor sorpresa

Notícia: Flappin’, l’èxit de les experiències amb factor sorpresa
Comparteix
La start-up catalana planeja escapades, viatges i activitats amb destí desconegut
Miguel Silva-Constenla, Adriaan Landman i Marçal Rossinyol, confundadors d'AllRead / AllRead

La catalana AllRead aixeca 2,5 milions per ampliar la seva presència al món

Notícia: La catalana AllRead aixeca 2,5 milions per ampliar la seva presència al món
Comparteix
AllRead ha desenvolupat un software capaç de llegir tota mena de codis en l'entorn portuari que faciliten la logística del sector
Part de l'equip d'Edryx durant un acte / Cedida

Edryx, estratègies d’innovació per la millora de l’atenció sanitària

Notícia: Edryx, estratègies d’innovació per la millora de l’atenció sanitària
Comparteix
La start-up catalana busca, crea i implementa solucions personalitzades per a la humanització dels hospitals
Forum Internacional Catalunya - Estats Units / Cambra de Comerç de Barcelona

Com obrir el teu negoci als EUA i no morir en l’intent

Notícia: Com obrir el teu negoci als EUA i no morir en l’intent
Comparteix
Quatre empresaris catalans han explicat la seva experiència obrint una filial als Estats Units

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa