El grup Idilia Foods, propietari de ColaCao entre altres marques, ha adquirit el 50% de Cacaolat a Damm. Les tres companyies n’han informat en un comunicat conjunt. Aquesta operació, en cas de ser aprovada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) permetrà la creació del grup més gran de batuts de tot l’estat espanyol. Així, Cacaolat unirà a les seves marques Cacaolat, Letona i Laccao, la gestió, comercialització i distribució de marques de batuts com ColaCao Energy, ColaCao Shake i Okey. A més, l’acord estableix que l’elaboració del Cacaolat es continuarà fent a la planta actual de Santa Coloma de Gramenet.
A més, Cacaolat continuarà operant de forma independent sota l’equip del director general actual, Josep Barbena, per tal d’accelerar el creixement al mercat dels batuts lactis. En el 2023, el grup Cacaolat va facturar 82 milions d’euros, un 12,8% més en comparació al 2022, i va donar feina a un total de 225 persones. La marca, que aviat serà centenària -va néixer l’any 1933 a Barcelona-, s’ha consolidat com una de les marques més importants del sector.

S’uneix a altres grans marques com ColaCao, Nocilla o Paladín
Ara s’unirà a Idilia Foods, que engloba marques com ColaCao, Nocilla, Paladín i Okey. A l’estat, va facturar 194 milions d’euros el 2023 i va ocupar a més de 330 treballadors. El 2021, la companyia Damm va comprar el 50% restant de Cacaolat a Cobega. La cervesera tenia la meitat del capital i va passar a assumir la totalitat del grup. Ara, a mitjans del 2024, s’ha desprès del 50% i passarà a compartir la propietat amb Idilia.