MónEconomia
El gremi del metall demana feina a Laporta per remodelar el Camp Nou

Les obres per la remodelació de Camp Nou van començar el passat mes de desembre amb l’enderrocament del gol sud de l’Estadi. Ara bé, no serà fins aquest pròxim mes de juny que no es començarà amb el gruix de la remodelació que ha de portar al Camp Nou a ser un dels estadis més moderns del món. Davant d’aquesta circumstància, la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) ha enviat una carta al president de Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, per oferir-li els serveis de les empreses que constitueixen el gremi per tal de participar en aquesta obra de grans dimensions.

En la carta, firmada per president de la patronal, Jaume Roura, se li explica a Laporta que el metall català representa el 30% de la indústria catalana, sent la indústria més important de tot l’estat. Davant d’aquest fet el gremi demana al club que, ja que la remodelació del Camp Nou “consumirà moltes tones de ferro” es podria donar l’opció a les diferents empreses catalanes especialitzades amb la metal·lúrgica poder implicar-se en el projecte. Fent extensió aquesta petició a Limak, el contractista del Barça, i a Enginyeria Torroella d’Arquitectura, els ideòlegs del projecte.

En aquesta línia, Roura es posa a disposició del club per a facilitar qualsevol mena de contacte i agraeix el temps a Laporta, a la vegada que li recorda que en tractar-se d’una de les obres més importants dels últims anys a Catalunya el millor seria “facilitar l’actuació industrial i ocupacional catalana”.

Les obres al Camp Nou

Aquesta carta de l’UPM arriba poques setmanes després que el Barça anunciés un acord amb l’empresa turca Limak per a la remodelació de l’Estadi. Segons el comunicat que van publicar ambdues entitats aquesta empresa es farà càrrec de les obres de reestructuració, que començaran el mes vinent de juny quan finalitzi la temporada de futbol.

Després d’anunciar l’acord Laporta va assegurar que “el nou estadi serà la joia de la corona de l’Espai Barça”. A més va afegir que aquestes obres permetran “transformar i modernitzar” una de les instal·lacions esportives més importants del país, al que va afegir que “el nou Spotify Camp Nou és el llegat que deixarem a les futures generacions de seguidores del Barcelona”. Per acabar el president del Barça va recordar que les obres s’allargaran fins al novembre de 2024, coincidint amb els 125 anys del club.

La carta:

Benvolgut President Joan Laporta,

Coneixedors de la inversió de reformes que es portaran a terme per la remodelació del Camp Nou, voldria traslladar-te informació i, a la vegada, oferir-te els serveis de les empreses que configurem la Unió Patronal Metal·lúrgica de Catalunya (UPM), la qual tinc l’honor de presidir.

Voldria fer-te coneixedor que el metall català representa el 30% de la indústria catalana i, aquesta dada, significa que és la indústria metal·lúrgica més important d’Espanya, en comparació amb la resta de comunitats i, evidentment, líder a Catalunya.

És per aquest motiu que t’agrairíem que fessis extensiu el nostre oferiment a l’empresa turca Limak, així com també a la terrassenca Enginyeria Torrella d’Arquitectura, ja que aquesta obra consumirà moltes tones de ferro i podria donar l’opció a empreses catalanes especialitzades amb la metal·lúrgica, tant de ferro com les seves instal·lacions, a implicar-se en el projecte.

Com a president d’aquesta entitat, li estaria molt agraït i, a la vegada, cal tenir en compte a nivell operatiu i logístic i que sempre es miraria la compatibilitat i, òbviament, l’acceptació per part de l’empresa executora de l’obra, a qui també estenem la mà.

Així doncs, hem volgut donar-te a conèixer l’oferiment de la indústria metal·lúrgica catalana per, si és possible, ofertar i participar en una obra de les més importants a Catalunya dels darrers anys. I què millor que facilitar actuació industrial i ocupacional catalana!

Ens posem a la vostra disposició per facilitar-vos noms d’empreses d’aquesta especialitat metal·lúrgica industrial.

Moltes gràcies per la teva atenció i restem a l’espera de les teves notícies. Sempre pensant en el bé i, en aquest cas, industrial per Catalunya i el seu progrés a través del FC Barcelona.

Més notícies
La presidenta de l'AEB, Alejandra Kindelán, acompanyada del president de CECA, Jose María Méndez / EP

Les patronals de caixes i bancs recorren l’impost a la banca

Notícia: Les patronals de caixes i bancs recorren l’impost a la banca
Comparteix
Les entitats financeres espanyoles rebutgen el tribut tot i els més de 20.000 milions d'euros de benefici acumulat el 2022
La consellera d'Economia, Natàlia Mas / ACN

El Govern s’escapoleix d’acceptar la proposta de la pista al mar del Prat

Notícia: El Govern s’escapoleix d’acceptar la proposta de la pista al mar del Prat
Comparteix
La consellera Natàlia Mas assegura que cal un debat tècnic sobre la millor opció possible per enfortir l'equipament
Imatge d'arxiu d'una oficina / Pixabay

Barcelona rehabilitarà 100.000 m2 de l’Eixample per fer oficines el 2025

Notícia: Barcelona rehabilitarà 100.000 m2 de l’Eixample per fer oficines el 2025
Comparteix
La tendència dels propietaris serà abandonar el lloguer d'habitatge i passar-se a l'habilitació d'oficines
La presidenta de la CE, Ursula Von der Leyen, al fòrum econòmic de Davos / EP

Europa busca blocar el comerç tecnològic amb Rússia

Notícia: Europa busca blocar el comerç tecnològic amb Rússia
Comparteix
La Comissió Europea inclou al desè paquet de sancions per la guerra d'Ucraïna productes electrònics i industrials relacionats amb el complex militar rus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa