Catalunya ja s’ha consolidat com a la regió europea amb millor estratègia per captar inversions estrangeres. Així ho ha considerat la revista fDi Magazine, del grup Financial Times, que situa el país en primera posició. Catalunya lidera un rànquing amb diferents territoris com per exemple Île-de-France (França)-amb qui el país ha empatat- i Escòcia (el Regne Unit), Flandes (Bèlgica) i la Llombardia (Itàlia). Segons ha destacat el Govern en un comunicat, aquest és un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional i és utilitzat per les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial. El rànquing també situa Barcelona en la primera posició en la seva categoria de ciutats europees.
“Catalunya és un imant pels projectes que generen valor afegit”, ha celebrat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent aquest divendres en ser coneixedor de les notícies. I és que la publicació valora particularment l’estratègia de captació d’inversions estrangeres d’Acció, l’agència per a la competitivitat del Departament d’Empresa i Treball. Segons ha confirmat el mateix departament d’Empresa, l’organisme va captar 94 projectes d’inversió estrangera que van suposar una inversió de 620 milions d’euros i la creació de més de 3.400 llocs de treball. Amb tot, Torrent ha destacat que els projectes inversors internacionals són “tractors” per a la transformació del model productiu.

El conseller d’Empresa i Treball també ha volgut remarcar que la confiança dels inversors no només és en Catalunya i la seva cultura sinó que, a través d’Acció, es crea també una confiança amb l’administració pública, el que fa més fàcil que hi hagi més iniciatives per invertir capital en el territori. “Ens anem posicionant de manera molt competitiva”, ha agregat. Pel que fa als països on l’agència de competència de la Generalitat ha creat més vincles destaquen es relacions amb els països asiàtics, sobretot la Xina i Corea del Sud. Torrent ha assegurat que es tracta de territoris amb projectes estratègics de cara al futur. “Són sectors que explicaran la nostra economia i l’economia global en els pròxims anys”, ha subratllat.
Barcelona, capital del talent i la inversió global
El rànquing fDi Magazine també situa Barcelona en la primera posició en la seva categoria de ciutats europees. La publicació ha destacat, entre d’altres, l’estratègia de la ciutat per atraure projectes de l’àmbit de la tecnologia i la sostenibilitat, així com l’ecosistema tecnològic que ha generat. D’aquesta manera, la capital catalana ha estat la ciutat d’Europa millor valorada i ha guanyat a moltes de les ja consolidades millors ciutats d’Europa a escala empresarial. Tal com destaca la Generalitat en el comunicat, la capital catalana se situa per davant de Dublín (Irlanda), Berlín (Alemanya), Munic (Alemanya) o Milà (Itàlia).