Veu del Consumidor
El nou dolç de Mercadona que s’ha convertit en fenomen viral entre totes les edats

Hi ha una mena de “llegenda urbana” que diu que els dolços sense gluten o sense lactosa són secs, avorrits i tenen textura de suro. Doncs bé, Mercadona acaba de carregar-se aquest mite d’un cop de ploma.

La cadena valenciana ha llançat un pa de pessic de xocolata sense gluten i sense lactosa que està provocant una autèntica febre. I el més curiós no és que els celíacs o intolerants l’adorin (que també), sinó que l’està comprant gent que no té cap al·lèrgia simplement perquè… està boníssim.

Per fi, un berenar on ningú es queda fora

Si tens algú a casa amb intoleràncies, saps el maldecap que suposa: has de comprar el dolç “bo” per a uns i el dolç “especial” per als altres. Aquest llançament soluciona el drama de cop.

Aquest pa de pessic ha aconseguit el que semblava impossible: ser un dolç “democràtic”. Està pensat perquè el pugui menjar el nen celíac, l’avi intolerant a la lactosa i el cosí que menja de tot, i que tots gaudeixin per igual. S’ha acabat fer diferències a l’hora del berenar.

Per què triomfa tant? El secret és a la textura

El gran problema de la rebosteria sense gluten sol ser que s’esmicola només mirar-la o que és massa seca. Però aquí, Mercadona ha donat amb la tecla.

  • Sabor intens: Té gust de xocolata de veritat, no a succedani.
  • Esponjositat: La molla és tendra i humida (el Sant Grial dels productes gluten free).
  • Format pràctic: Ve llest per obrir i servir.

Qui el prova, repeteix. De fet, molts clients asseguren a les xarxes que si els el posessin en un plat sense l’envàs, no sabrien distingir-lo d’un pa de pessic tradicional. I això, senyors, és el millor compliment possible.

Les xarxes parlen: “No sembla ‘sense’ res”

Només cal fer una volta per TikTok o Instagram per veure l’efecte que ha tingut. No paren de sortir vídeos de gent provant-lo —alguns amb cert escepticisme inicial— i quedant-se amb la boca oberta.

Comentaris com “Per fi puc menjar un pastís de xocolata decent!” o “A casa el comprem per a la meva filla celíaca i ens el acabem menjant els pares d’amagat” s’estan repetint constantment. Els comptes especialitzats en productes sense gluten el qualifiquen d’imprescindible, i l’efecte boca-orella està fent que a molts supermercats voli de la prestatgeria a mitja tarda.

El salvavides per a festes i escoles

A més del gust, hi ha un factor pràctic clau: la tranquil·litat. Per a molts pares i mares que han de portar alguna cosa a l’escola o a un aniversari on hi ha nens amb diferents intoleràncies, aquest pa de pessic és la salvació. Saps que és segur, saps que està bo i saps que no discrimines ningú.

En resum, Mercadona ha demostrat que “sense gluten i sense lactosa” no ha de ser sinònim de “sense gràcia”. Aquest pa de pessic s’ha convertit en un símbol de com un petit caprici pot unir tothom a taula, sense etiquetes ni plats separats.

I tu, ja l’has tastat? Si encara no l’has vist, corre al passadís del forn, perquè sembla que aquest hivern serà el rei dels berenars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa