MónEconomia
Nova mesura a les companyies elèctriques per evitar canvis fraudulents

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha imposat diverses mesures a Endesa Energia, Naturgy Ibèria, Iberdrola Clients i HolaLuz Clidom per evitar que els consumidors elèctrics es vegin afectats per canvis de comercialitzador erronis, segons ha informat el regulador. D’aquesta manera l’organisme s’adreça a totes aquelles denúncies que ha rebut pel canvi de companyia elèctrica sense el consentiment dels clients i motivats per codis de subministrament (CUPS) erronis en els nous contractes van augmentar un 360% el 2021 i van continuar creixent en el primer semestre del 2022. De fet, el pes d’aquesta mena de reclamacions es va duplicar i representaria ja el 31% del total per canvis sense consentiment.

Un encreuament de CUPS, tal com ha explicat l’organisme en un comunicat i remès per Europa Press, suposa que a l’usuari que sol·licita un canvi de companyia elèctrica se li assigna erròniament el CUPS d’un altre client; en conseqüència, se li facturarà pel consum d’un habitatge o local aliè. Així, el consumidor que “perd” el seu CUPS habitual i desconeix el nom del comercialitzador que va fer el canvi erròniament al no constar com a titular en la distribuïdora. En el pitjor dels casos, podria patir un tall de subministrament si el consumidor al qual se li va assignar erròniament el seu CUPS es dona de baixa del nou contracte o deixa d’abonar les factures d’aquest, en rebre una doble facturació, explica la CNMC.

Més seguretat pels consumidors

La decisió jurídicament vinculant de la CNMC afecta Endesa Energia, Naturgy Ibèria, Iberdrola Clients i HolaLuz Clidom, els qui durant els canvis de comercialitzador en el sector elèctric hauran de mostrar de manera clara i separada al client el trinomi titular-direcció del punt de subministrament-CUPS durant la contractació. Així mateix, sol·licitaran la confirmació d’aquestes dades en suport durador si detecten discrepàncies en la informació. En cas d’assignació errònia, s’estableixen noves cauteles. D’aquesta manera, davant una sol·licitud de tall de subministrament es descartarà un encreuament de CUPS. Es contactarà amb el consumidor sol·licitant, havent-se d’acreditar davant el regulador aquests contactes en cas de ser necessari.

Més notícies
Una torre de distribució electricitat - Europa Press
L’impost a les elèctriques recaptarà només la meitat de l’esperat
Notícia: L’impost a les elèctriques recaptarà només la meitat de l’esperat
Comparteix
Els nous límits aprovats per la Comissió d’Economia redueixen en 2.000 milions d’euros els ingressos públics per la taxa extraordinària
El conseller delegat d'Endesa, José Bogas / ACN
Endesa guanya un 77% més el 2022 gràcies al negoci del gas
Notícia: Endesa guanya un 77% més el 2022 gràcies al negoci del gas
Comparteix
La companyia va obtenir un benefici consolidat net de 2.541 milions d'euros
Instal·lacions de la planta d’hidrogen d’Iberdrola a la Zona Franca de Barcelona / ACN
Iberdrola guanya 4.339 milions i creix en tots els mercats menys a l’Estat
Notícia: Iberdrola guanya 4.339 milions i creix en tots els mercats menys a l’Estat
Comparteix
La companyia ha obtingut un 11,6% més de beneficis que l'any passat, però ha caigut un 19% a l'estat espanyol
La fundadora d'Holaluz, Carlota Pi / Europa Press
Holaluz redueix un 26% els ingressos per l’abaratiment de llum
Notícia: Holaluz redueix un 26% els ingressos per l’abaratiment de llum
Comparteix
Tot i reduir els ingressos Holaluz ha anunciat que ampliarà la seva plantilla a causa del creixement d'instal·lacions solars

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa