MónEconomia
Onze bancs americans injecten 30.000 milions per rescatar el First Republic

La por al col·lapse bancari està augmentant a cada dia que passa. Si just fa una setmana el govern dels Estats Units havia d’intervenir el Silicon Valley Bank (SVB), aquest dijous fins a onze bancs nord-americans van anunciar que injectaven un total de 30.000 milions de dòlars per evitar la fallida i el col·lapse del First Republic Bank per tal de solucionar i enfortir la seva liquiditat. Entre aquests onze bancs podem trobar-hi les quatre entitats bancàries més grans del país, Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase i Wells Fargo, que cadascuna d’elles, segons van assegurar en un comunicat, injectaran 5.000 milions, en dipòsits no assegurats, al First Republic.

A més d’aquestes aportacions, Goldman Sachs i Morgan Stanley injectaran 2.500 milions de dòlars cadascun i, a més, el BNY Mellon, PNC Bank, State Street, Truist i O.S. Bank faran cadascuna un dipòsit de 1.000 milions de dòlars per intentar evitar aquest nou potencial col·lapse, i posterior fallida, al sistema bancari nord-americà.

Segons el comunicat dels quatre grans bancs, aquesta injecció de 30.000 milions de dòlars “reflecteix la seva confiança en el sistema bancari del país i ajuda a garantir que First Republic tingui la liquiditat per a continuar servint als seus clients”. A més els quatre bancs assenyalen que les entitats regionals, mitjanes i petites són fonamentals per a la salut i el funcionament del sistema financer estatunidenc. En aquesta línia asseguren que “després de les fallides de SVB i Signature Bank va haver-hi sortides de dipòsits no assegurats en un petit nombre de bancs”, al que afegeixen que el sistema financer dels Estats Units es troba entre els millors del món i que “els bancs fan un treball extraordinari en atendre les necessitats bancàries dels seus clients i comunitats”.

Molta liquiditat i un fort capital

En el mateix escrit, Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase i Wells Fargo, subratllen que el sistema bancari dels Estats Units té un “crèdit fort, molta liquiditat, capital fort i rendibilitat forta” i deixen clar que els recents esdeveniments “no han fet res per a canviar” aquestes circumstàncies.

Cal apuntar que aquesta injecció massiva de milions a First Republic per part de la gran banca dels Estats Units es produeix després que les agències de qualificació S&P i Fitch rebaixessin la qualificació creditícia del banc rescatat a la categoria de ‘bo porqueria’ davant la sortida de dipòsits de l’entitat i, fins i tot, després que els reguladors estatunidencs es comprometessin a fer costat al sector bancari després del col·lapse del Silicon Valley Bank (SVB).

Després de conèixer-se que els grans bancs estatunidencs estaven en converses per al rescat del First Republic, Wall Street va aconseguir tancar en ‘verd’. Concretament, el Dow Jones, el seu principal indicador, va créixer un 1,17%, mentre que el S&P 500 va tancar amb un avanç de l’1,76%. Per part seva, les accions del First Republic es van revalorar quasi un 10%.

Més notícies
Els inversors busquen més que bones idees a l'hora d'invertir en start-ups / Pixabay
Les pujades de tipus posen fi a la “borratxera de diners” de les start-ups
Notícia: Les pujades de tipus posen fi a la “borratxera de diners” de les start-ups
Comparteix
En un marc contextual de crisi econòmica, els inversors prioritzen la rendibilitat de les empreses abans que els projectes disruptius abstractes
Imatge de recurs de l'Ibex-35 / Eduardo Parra - Europa Press
La borsa espanyola es refà de la crisi bancària i frega els 8.900 punts
Notícia: La borsa espanyola es refà de la crisi bancària i frega els 8.900 punts
Comparteix
La banca s'ha comportat de manera irregular després que els mercats hagin retornat part de la confiança a Credit Suisse
La seu del Grupo Moure / EP
Grup Moure guanya cinc milions d’euros, un 45% més que el 2021
Notícia: Grup Moure guanya cinc milions d’euros, un 45% més que el 2021
Comparteix
La companyia ha tancat 2022 amb una facturació de 94 milions d'euros
Un dels parcs eòlics de la Conca del Barberà / Mireia Comas
L’empresariat català pica el crostó al Govern per la manca de renovables
Notícia: L’empresariat català pica el crostó al Govern per la manca de renovables
Comparteix
El Govern que ha canviat la tendència respecte a la implantació de renovables

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa